U BLIZINI ZAGREBA Otkriveno skladište sa 7,8 tona ilegalnog duhana

Autor:

21.12.2021., Pula - Zaplijena velike kolicine duhana i marihuane. Policija je utvrdila sumnju da su osobe trgovale s najmanje 8.6 tona duhana koji nije oznacen duhanskim markicama Ministarstva financija te su na taj nacin ostetile drzavni proracun Republike Hrvatske za oko 5,88 milijuna kuna i stekle protupravnu imovinsku korist od oko 1,37 milijuna kuna. Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Sasa Miljevic/PIXSELL, ilustracija

Pronađene tone ilegalnog duhana i oprema za njegovu preradu

U policijskom pritvoru završila su dvojica muškaraca koji su u skladištu nedaleko Zagreba imali 7,8 tona ilegalnog duhana i opremu za njegovu preradu.

Policija je izvijestila da je u suradnji s carinicima dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 49 i 24 godine koje sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu duhanom.

Starijeg osumnjičenika terete da je zbog skladištenja, rezanja, prepakiranja i prodaje duhana u listu pronašao skladište u Prepuštovcu i vlasniku dao podatke od 24-godišnjaka na čije ime je potom zaključen ugovor o najmu skladišnog prostora.

Duhan u listu bez markica

Početkom ožujka 2024. u skladište je dovezao stroj za rezanje duhana te drugu opremu potrebnu za rezanje i prepakiranje sitno rezanog duhana, kao i veću količinu duhana u listu bez markica Ministarstva financija.

U skladištu su carinici pronašli ukupno 7806 kilograma duhana u listu pakiranog u 64 kartonske kutije i 10 kilograma duhana u sušilici zajedno sa opremom za preradu i vaganje te ručno izrađenom rezalicom s elektromotorom. Zaplijenili su i tri rezervna noža za rezalicu, plinsku sušilicu s pripadajućom opremom, tri boce ukapljenog plina, električnu vagu i ručni viličar.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u zagrebačkoj policiji.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.