“U Autoklubu Siget je puno žena davalo otkaze zbog seksualnog nasilja”

Autor:

lisice, policija

hina

Naziru li se nove nedaće na horizontu Damira Škare (HDZ), šefa Autokluba Siget optuženog da je silovao pa prijetio nekadašnjoj zaposlenici?

“Ona je skupila dovoljno hrabrosti da prijavi Škaru, međutim istovremeno treba razmišljati o ženama koje su bile u istoj ili sličnoj situaciji pa su odlazile iz Autokluba, puno ih je davalo otkaze upravo zbog seksualnog nasilja. U Autoklubu su radile od 2 tjedna do 2 mjeseca, više se nisu zadržavale, a čula sam da će se neke žene također odlučiti na prijavu. Mnoge se boje. Čini mi se da je to univerzalan problem, imamo situaciju da smo zemlja u kojoj pravosuđe dobro ne radi, a imamo moćnike koji misle da mogu raditi što žele jer su zaštićeni političkom strankom. Ono što je isplivalo je da ona nije jedina žrtva”, rekla je za Index Maja Mamula, osnivačica i koordinatorica Ženske sobe – Centra za seksualna prava u partnerstvu.

Podsjetimo, Škarin (HDZ) odvjetnik Krešimir Krsnik zaprijetio je ranije tužbama, o čemu je Nacional izvijestio, ako se nastavi objaviljivanje medijskih materijala o svirepom zločinu silovanja, zlostavljanja i pokušaja podmićivanja za koje se sumnjiči njegova branjenika Damira Škare (HDZ).

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.