Turistička zajednica grada Dubrovnika predstavila se na australskom sajmu The Travel Industry Expo.

Poslovni sajam je održan u gradu Sydneyu s posebnim naglaskom na MICE i Luxury segment.  Na sajmu su sudjelovali izlagači iz 60 svjetskih destinacija te oko 700 turističkih agenata i touroperatora. Na sajmu je izlagač bila i Turistička zajednica grada Zagreba.

Direktorica TZ grada Dubrovnika, Romana Vlašić, održala je posebnu prezentaciju turističke ponude grada, uz poslovne sastanke koji su se održavali u sajamskom prostoru, održan je niz seminara na temu marketinga u turizmu. Štandove turističkih zajednica posjetila je konzulica u Generalnom konzulatu RH, Nives Fröhlich.

Turistički agenti i touroperatori iskazali su veliki interes za organizaciju putovanja u Hrvatsku, a posebno za Dubrovnik. Izrazili su potrebu veće prisutnosti i promocije u Australiji i konkretnih poslovnih kontakata s predstavnicima turistickih agencija i hotela iz Hrvatske.

Turisti iz Australije su u Dubrovniku prošle godine bili na sedmom mjestu u ukupnom turističkom prometu s ostvarenih 45 157 dolazaka, odnosno 24 % povećanja u odnosu na 2016. godinu i ostvarenih 121 443 noćenja, porast od 25 % u odnosu na prethodnu godinu. Od početka 2018. godine do 25. kolovoza u Dubrovniku je boravilo 37 147 australskih turista. U istom razdoblju s australskog turističkog tržišta ostvareno je 96 440 noćenja.

Osim ljetnih odmora na našoj prekrasnoj obali i otocima, Australci sve više tijekom cijele godine posjećuju cijelu Hrvatsku, a od posebnog interesa je kultura i baština pod zaštitom UNESCO-a.

Komentiraj