HINA / Dario GRZELJ

Tvrdio da voda u Splitu nije za piće, pa kazneno prijavljen

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Jasna Ninčević u četvrtak popodne podnijela je Državnom odvjetništvu u Splitu kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe koja je gradom širila informaciju da voda nije za piće.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije “odgovorno tvrde” da je voda iz vodovoda u skladu s Pravilnikom o vodi za ljudsku potrošnju i da je potpuno zdravstveno ispravna. “S obzirom na karakter i učestalost dezinformacija, Vodovod i kanalizacija i Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije podnijeli su nadležnim institucijama prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela lažne uzbune”, priopćeno je iz to zavoda.
Kako je za Hinu rekla ravnateljica Ninčević, u Nastavni zavod za javno zdravstvo “danas je stigao mail s tvrdnjom da je netko iz te institucije rekao kako je voda neispravna”. Pošiljatelj maila rekao joj je da takva informacija ipak nije stigla iz Zavoda, a ravnateljica vjeruje da će policija “doći do onih kojima je u interesu širiti takve dezinformacije i paniku”.

  Direktor splitskoga Operativnog sektora Vodovoda i kanalizacija Božidar Čapalija također je opovrgnuo da voda nije za piće, ističući da je takvo širenje dezinformacija kazneno djelo jer je voda “apsolutno ispravna za piće, što pokazuju svi parametri”.

Komentiraj