Tužba protiv Kevina Spaceya otpada ako tužitelj ne otkrije svoje ime

Tužba teška 40 milijuna dolara u kojoj je Kevin Spacey optužen za seksualno napastovanje neće se naći na sudu ako tužitelj ne otkrije svoj identitet, odlučio je sudac Lewis A Kaplan. Muškarac, u javnosti poznat pod pseudonimom CD, optužio je slavnog glumca da ga je napastovao tijekom osamdesetih godina kada ga je, kao 14-godišnjak, upoznao na satovima glume u New Yorku.

Sudac Kaplan u svojoj je odluci naveo kako tužiteljeva privatnost nije važnija od javnog suđenja, što bi u suprotnom moglo stvoriti predrasude kod Spaceyeve obrane. Sudac time nije prihvatio ni tvrdnje tužiteljevih odvjetnika kako će objavljivanje njegovog imena ponovo biti okidač za aktiviranje PTSP-a od kojeg je bolovao uslijed Spaceyevih napada na njega. Ujedno je zaključio kako bi tužiteljeva anonimnost onemogućila prikupljanje informacija koje bi mogle pomoći Spaceyu na suđenju. Stoga su odvjetnici tužitelja dobili rok od 10 dana da, ako žele nastavak suđenja, objave tužiteljevo ime. U reakcijama na sučevu odluku oni su rekli kako njihov klijent „emotivno nije u mogućnosti nastaviti s tužbom“.

CD je bio jedna od prvih osoba koje su objavile optužbe na račun Spaceya zbog seksualnog napastovanja. On je 2017. godine za portal Vulture ispričao kako je, kao 12-godišnjak, upoznao Spaceya  da bi dvije godine kasnije ušao u seksualnu vezu s njim. Sudac Kaplan tvrdi kako je tužitelj još u devedesetima razgovarao s mnogim ljudima o svom slučaju te je već tada svjesno riskirao da se njegovo ime razotkrije u medijima. Sudac stoga ne vjeruje da bi otkrivanje njegovog imena ponovo aktiviralo PTSP u tužitelja.

Komentiraj