Tucak objavio popis reprezentativaca za SP u Južnoj Koreji

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacija Ivica Tucak u srijedu je, na konferenciji za novinare, objavio popis reprezentativanca na koje računa u Gwanhju.

Tamo se, naime, održava Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Južnoj Koreji gdje reprezentacija brani zlato.

Tucak u Južnu Koreju vodi ove igrače: Marko Bijač, Hrvoje Benić, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Lovre Miloš, Josip Vrlić, Anđelo Šetka, Javier Garcia Gadea, Ivan Marcelić, Marko Macan.

“Sedmorica igrača je otpalo, 13 ih odlazi na Svjetsko prvenstvo. No želim napomenuti da su svi ti igrači dio hrvatske vaterpolske reprezentacije, a sutra i dio našeg uspjeha. Mi smo jedna obitelj. Dokaz svemu tome jest i Ivan Buljubašić kojeg nisam uvrstio među 13 odabranih, ali pribojavajući se stanja i ozljede Marka Macana, Ivan je prihvatio otputovati kao rezerva i čekati rasplet situacije”, rekao je Tucak pohvalivši Buljubašića koji je pokazao da je veliki sportaš i čovjek.

Kapetan Andro Bušlje poručio je da je atmosfera u reprezentaciji odlična. “Svi vjerujemo da možemo napraviti odličan rezultat u Koreji. To je najbitnije, kao i osigurati vizu za Tokijo. Svi se nadamo da ćemo to uspjeti i odlazimo puni želje i motiva na Svjetsko prvenstvo”, kazao je.

Prva utakmica Svjetskoga prvenstva odigrat će se u ponedjeljak, 15.07. s reprezentacijom Australije. Slijedi utakmica s reprezentacijom SAD-a 17.07. dok ih 19.07. očekuje ogled s Kazahstanom.

Komentiraj