Tucak: “Igrači su za mene heroji. Ne pamtim da je ovakvo navijanje i bodrenje viđeno”

Autor:

Photo: HRT/Screenshot

Hrvatski su vaterpolisti sinoć u Splitu ispisali još jednu zlatnu stranicu hrvatskoga sporta. Barakude su nakon 12 godina ponovno na europskom tronu. Nakon Zagreba 2010. uzeli smo zlato i u Splitu. U dramatičnom finalu, pred prepunom Spaladium arenom pobijedili smo Mađarsku 10:9.

Gost Dnevnika HTV-a bio je izbornik Ivica Tucak.

“Nije bilo prospavana noć, slavili smo, bili smo svi zajedno. Igrači, stožer i ljudi iz Saveza, bilo je lijepo, onako se i treba proslaviti. Polako se dojmovi spuštaju, ali moram biti iskren, nisam do kraja svjestan svega što smo napravili u Splitu”, rekao je Tucak.

Tucak je osvojio niz medalja s Hrvatskom, među njima i zlato na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017., srebro na Olimpijskim igrama u Riju 2016. No sinoć je u prvoj reakciji nakon utakmice odmah rekao da mu je ovo najveći uspjeh.

“Stojim iza te izjave. Više je razloga zbog kojih je ova medalja posebno. Prvenstveni razlog je taj što smo nakon Olimpijskih igara išli u potpunu promjenu reprezentacije. Ovo je nova Hrvatska kojoj mnogi nisu vjerovali. Dva velika rezultata smo napravili odmah u prvoj godini, četvrto mjesto na svijetu i zlato u Splitu. Bilo je puno skepsi, i pitanja oko igrača i koncepcija, no ja sam vjerovao da je ovo najbolji i jedini put za Hrvatsku. Drugi razlog je ambijent igranja u Splitu. S 52. godine života prošao sam mnoge sportske događaje, ali ne pamtim da je nešto ovakvo viđeno. Ovakvo navijanje i bodrenje. Na početku je bio i grč zbog toga, ali iz utakmice u utakmicu smo rasli. Zbog tih razloga ova medalja mi je posebno draga”, kazao je Tucak.

Hrvatski izbornik ustvrdio je kako je siguran da će mnogi od ovih igrača nositi reprezentaciju i u sljedećih deset do 15 godina.

Ogromna je razlika između zlata i srebra, naglasio je Tucak.

– Vjerujte da mi je to bila posljednja rečenica na sastanku uoči finala. Rekao sam im da uživaju, ali sad imamo stvorenu hipoteku da moramo biti bolji iz dana u dan. Razlika je između zlata i srebra nevjerojatna. Izgubio sam finala i znam kako je. Psihološka stabilnost igrača je bila uistinu fascinantna. Igrači su za mene heroji, rekao je Tucak.

Nedostaje olimpijsko zlato, može li Hrvatska do njega stići u Parizu 2024. godine.

– Pariz je brzo, to je ono čime želim zaokružiti trenersku karijeru. Nedostaje mi olimpijsko zlato, to je moj životni san. To je nešto sanjam, nadam se da ću to ostvariti s Hrvatskom, rekao je Tucak.

Na kraju se zahvalio svima koji su doprinijeli osvajanju ovog zlata u Splitu.

OZNAKE: Ivica Tucak

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.