Trump se opet obrušio na NFL

Autor:

FOTO: Nike

TV-gledanost prve utakmice Nacionalne lige američkog nogometa (NFL) 2018. u četvrtak je i dalje u padu, a predsjednik Donald Trump je u petak ponovo kritizirao NFL.

TV kanal NBC, koji je prenosio prvu utakmicu sezone između dosadašnjeg prvaka Philadelphie i Atlante (18-12) je zabilježio 13,4 posto gledanosti utakmice, što je manji postotak od 2017. (14,6 posto), 2016. (16,5 posto) i 2015. 17,7 posto).

Taj pad gledanosti se posebice pripisuje bojkotu američke himne klečanjem koji je 2016. pokrenuo igrač Colin Kaepernick (foto u kampanji Nikea) i koji duboko dijeli javno mnijenje.

U četvrtak navečer kada je zasvirala američka himna, niti jedan igrač nije kleknuo, ali jedan od igrača Philadelphie, Michael Bennett sjeo je prije završetka “Star Spangled Banner”.

Bivši navalni igrač San Francisca Kaepernik, prvi igrač NFL-a  koji je kleknuo za vrijeme sviranja nacionalne himne navodno prosvjedujući protiv rasizma.

Donald Trump žestoko kritizira te prosvjednike i ponovo je napao NFL, zbog nedjelovanja i neučinkovitost.

“Ne znam što čini NFL”, koji dozvoljava igračima da prosvjeduju pod uvjetom da nisu na terenu.

“To je za mene gore od klečanja, jer pokazuje da ne poštuju našu himnu i zastavu”, dodao je.

Dan ranije je Trump kritizirao Nike koji je izabrao Colina Kaepernicka za lice oglasa kojim se obilježava 30. obljetnica gesla “Just do it”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.