Američki predsjednik Donald Trump pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da dođe u Washington, rekao je glasnogovornik Kremlja u ponedjeljak.

Trump je uputio poziv u telefonskom razgovoru s Putinom 20. ožujka, rekao je glasnogovornik Kremlja Juri Ušakov u ponedjeljak u Moskvi, prema ruskoj novinskoj agenciji Interfax.

Trump je kratko nakon razgovora rekao novinarima da su on i Putin razgovarali o sastanku “u skoroj budućnosti” no nisu rekli gdje bi se on trebao održati.

Tajnica za medije Sarah Sanders rekla je u ponedjeljak da su Trump i Putin preko telefona razgovarali o bilateralnom susretu. Kazala je  da su razgovarali o “većem broju potencijalnih mjesta, uključujući Bijelu kuću” no dodala da “zasad nema više ništa dodati”.

Prema Interfaxu, Ušakov je rekao da dvojica čelnika nisu razgovarala o tome  kada bi se sastanak trebao održati no da se nada da SAD neće povući prijedlog.

Putin je prošli tjedan rekao da je spreman sastati se s Trumpom unatoč odluci SAD-a da protjera 60 ruskih diplomata  i zatvori ruske konzulate u solidarnosti Velikom Britanijom nakon trovanja bivšega špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije.

Komentiraj