Trump pomilovao purane za Dan zahvalnosti našalivši se s opozivom

Autor:

epa08025088 National Thanksgiving Turkeys 'Bread' (L) and 'Butter' (R) relax in their suite at the Willard InterContinental hotel in Washington, DC, USA, 25 November 2019. One of the North Carolina-raised fowl will be 'pardoned' by US President Donald J. Trump during the 72nd annual Presentation of the National Thanksgiving Turkey in the Rose Garden at the White House, 26 November 2019. The turkeys are presented by the National Turkey Federation.  EPA/ERIK S. LESSER

EPA/ERIK S. LESSER

Donald Trump je u utorak iskoristio običaj predsjedničkog pomilovanja purana uoči Dana zahvalnosti kako bi se narugao omiljenim političkim protivnicima u vezi s mnogim temama.

“Maslacu, želim ti puno sreće i ovime ti dajem potpuni oprost!”

Donald Trump je pred uzvanicima i brojnim novinarima u vrtu Bijele kuće pomilovao dva purana, Kruh i Maslac, poštujući običaje obiteljskog praznika tijekom kojega u zemlji sve staje.

Dva purana će svoje dane mirno završiti u kampusu Virginia Techa, 400 km južno od Washingtona.

Predsjednik se u toj prigodi našalio u vezi s postupkom opoziva pokrenutog protiv njega i narugao demokratskom zastupniku koji vodi istragu.

“Nasreću, Kruh (Bread) i Maslac (Butter) uzgojeni su kako bi bili mirni u svakoj situaciji, što je veoma važno jer su već primili nalog da se pojave u podrumu Adama Schiffa”, govoreći o tajnim saslušanjima svjedoka koje je provodio predsjednik Obavještajnog odbora američkog Zastupničkog doma.

Newyorški milijarder se usto poigrao s dvostrukim značenjem engleske riječi “turkey” (puran i Turska), narugavši se optužbama demokrata da je odveć popustljivi prema turskoj vlasti.

Najposlije se našalio i s medijima koje redovito optužuje da potiču “lov na vještice” kojemu je on na meti, rekavši da će taj dan novinarima ostati u lijepom sjećanju jer su “purani veoma bliski strvinarima”.

Dan zahvalnosti se u Sjedinjenim Državama obilježava četvrtog četvrtka u studenome.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.