Trump napustio Mar-a-Lago zbog suđenja na Manhattanu. ‘Tornado’ Donald na putu prema New Yorku

Autor:

epa10554641 Supporters of former President Donald J. Trump gather for a rally of support outside of an event with Florida Governor Ron DeSantis in Garden City, New York, USA, 01 April 2023. Trump is reportedly set to appear in court on Tuesday after a Manhattan grand jury indicted him last week.  EPA/JUSTIN LANE

EPA/JUSTIN LANE

Donald Trump je na putu za New York na sutrašnje suđenje zbog kaznenih prijava povezanih s isplatom zvijezde filmova za odrasle. Kolona automobila bivšeg predsjednika napustila je njegovo odmaralište Mar-a-Lago na Floridi na putu za međunarodnu zračnu luku Palm Beach, gdje će se ukrcati u svoj privatni zrakoplov do zračne luke LaGuardia u New Yorku.

Flota crnih terenskih vozila tajne službe i drugih vozila izašla je iz odmarališta malo nakon 12.15 na kratku vožnju do zračne luke. Sam Trump nije bio vidljiv iza zatamnjenih stakala vozila, dok su grupe njegovih pristaša mahale zastavama i uzvikivali podršku prema povorci automobila. Očekuje se da će Trump sletjeti malo nakon 15 sati po istočnom vremenu i vjerojatno će krenuti ravno prema svojoj rezidenciji u Trump Toweru na Manhattanu.

Sutra će se predati vlastima radi svog poslijepodnevnog saslušanja na temelju prijavljenih 30-34 optužbi da je pokušao prikriti isplatu od 130.000 dolara zvijezdi filmova za odrasle Stormy Daniels neposredno prije predsjedničkih izbora 2016. godine.

Očekuje se da će sudac Vrhovnog suda države New York Juan Merchan uskoro donijeti odluku o zahtjevu nekoliko medijskih kuća, uključujući CNN, New York Times i Washington Post, za dopuštenje prijenosa ročišta u utorak poslijepodne.

Oni također žele da Merchan otpečati optužnicu protiv Trumpa, čiji su detalji još nejasni, osim što sadrži više od 30 optužbi i navodno najmanje jedno kazneno djelo za krivotvorenje dokumenata u vezi s isplatom. U prilog zahtjevu, odvjetnici medijskih kuća inzistiraju:

Pravo na pristup je na svom vrhuncu kada se primijeni na prvu optužnicu protiv bivšeg američkog predsjednika.

Odvjetnici bivšeg predsjednika, u međuvremenu, kažu da očekuju da će Merchan izdati nalog za zatvaranje u ponedjeljak, ili prilikom izvođenja pred sud, svim stranama u slučaju, nakon što je Trump nastavio bijesnu tiradu protiv okružnog tužitelja Manhattana Alvina Bragga tijekom vikenda. Takva naredba mogla bi znatno utjecati na ono što će Trump imati za reći u komentarima koje bi trebao dati iz Mar-a-Laga u utorak navečer, odmah nakon povratka iz New Yorka, javlja Guardian.

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.