TRUMP NA APARATIMA Glasnogovornik Kremlja kaže da Rusija ima ‘najbolju’ demokraciju

Autor:

Kremlin spokesman Dmitry Peskov speaks on the phone as he attends a meeting of the Supreme Eurasian Economic Council at the Kremlin in Moscow, Russia, Thursday, May 25, 2023. (Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/GuliverImage

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Rusija ima ‘najbolju demokraciju’ i napao je one koji kritiziraju Moskvu zbog njezina upravljanja domaćim političkim pitanjima. Nije propustio priliku ni da još jednom podsjeti na mogućnost izbijanja nuklearnog rata.

“Više nećemo tolerirati kritike naše demokracije i tvrdnje da nije onakva kakva bi trebala biti”, rekao je Peskov tijekom govora na Svjetskom festivalu mladih u južnoj ruskoj regiji Krasnodar.

Naša demokracija je najbolja i nastavit ćemo je graditi”, dodao je.

Peskovljeva izjava dolazi tjedan dana uoči predsjedničkih izbora u Rusiji, za koje je gotovo zajamčeno da će pobijediti predsjednik Vladimir Putin jer se na glasačkom listiću ne suočava s pravom konkurencijom.

VOJNA CENZURA Rusija zatvorila još jednog novinara zbog kritiziranja rata u Ukrajini

Tijekom svog govora na Svjetskom festivalu mladih u srijedu, Peskov se također dotaknuo zabrinutosti oko izbijanja nuklearnog rata između Rusije i Zapada, rekavši da je “nuklearni rat zadnja opcija”.

No, dodao je, Rusija je spremna upotrijebiti nuklearno oružje “ako nešto ugrozi njezino postojanje”.

“Sve rasprave o nuklearnom ratu, kojih sada ima mnogo na Zapadu, u europskim prijestolnicama i Sjedinjenim Državama, krajnje su neodgovorne i krajnje opasne jer se to pitanje rutinizira”, rekao je.

Putin bi govor “otvorenog formata” na Svjetskom festivalu mladih trebao održati u srijedu tijekom dana.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.