Troskot prozvao Tomaševića: “Visoko samoprozvani legalist rekao je da će se pridržavati zakona”

Autor:

18.02.2023., Zagreb - Konferencija za medije pod naslovom Nezakonito poslovanje zagrebacke Uprave na kojoj su govorili saborski zastupnik Zvonimir Troskot i glavna tajnica UGP-a Branka Prislic.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot prozvao je u subotu na konferenciji za medije zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog odluke kojom će ograničiti površinu oglasnih prostora na javnim površinama na 12 četvornih metara.

Konferenciju je održao ispred Zagrebačkog holdinga jer, kako tvrdi, nova odluka ide u korist Holdingove podružnice Zagrebplakat, a na štetu privatnih oglašivača.

“Visoko samoprozvani legalist kao što je Tomašević, on je rekao da će se pridržavati zakona, odnosno odluka svih sudova, pa nas onda interesira kako to da kada je visoki upravni sud donio odluku da je vanjsko oglašavanje tržišna djelatnost, kako to da je on to sveo na komunalnu djelatnost i onemogućio svim ostalima da se bave sa tom djelatnošću, i to ljude koji su uložili milijune kuna, koji su investirali godinama”, poručio je Troskot, prenosi HRT.

Osvrnuo se pritom na Nacrt Odluke o komunalnom redu te istaknuo tri potencijalna problema koje provedba tog nacrta donosi: poricanje Ustavom stečenih prava, izazivanje pravne nesigurnosti te uništavanje tržišnog natjecanja.

Mostov zastupnik smatra i da se time žele poništiti sve postojeće i legitimno ishođene dozvole izdane od nadležnih ministarstava. “Grad Zagreb, dosljednom provedbom Nacrta u kojem se usluga oglašavanja želi proglasiti komunalnom djelatnošću, dovodi jednu tvrtku, koja je u većinskom vlasništvu Grada, u povlašteni položaj i izdvaja je od realnog tržišta. Takvo je djelovanje u suprotnosti s člankom 49. Ustava RH koji govori o slobodi poduzetništva, jednakom položaju poslovnih subjekata na tržištu, zabrani stvaranja monopola…”, upozorio je te upitao tko od takve odluke profitira”, poručio je.

Troskot je zaključio da je ‘bilo dosta uništavanja poduzetnika i obrtnika u Zagrebu i ostatku Hrvatske’.

‘Grad Zagreb ugrožava opstanak industrije oglašavanja o kojoj ovise tisuće ljudi’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.