Tribina Centra tolerancije: Je li život bez ljubavi najteži ljubavni brodolom?

Autor:

Photo: Centar tolerancije

U utorak, 14. prosinca održat će se posljednja online tribina Snaga ljubavi u organizaciji Centra tolerancije.

Postoje li danas zabranjene ljubavi, kako se manifestiraju, za kakve se tradicijske ili svjetonazorske obrasce vežu? Što danas mislimo ili živimo pod slobodnom ljubavi i u kakvom su odnosu sloboda izbora partnerstva s društvenom i političkom emancipacijom?

Mijenjaju li se društvene percepcije istospolnih ljubavi ili se ispod novih zakonodavnih oblika i dalje kriju stare društvene osude, predrasude i diskriminacije?

Zabranjene i slobodne ljubavi

Teme su to javne tribine “Zabranjene i slobodne ljubavi: Je li život bez ljubavi najteži ljubavni brodolom?“ koja će se održati online u utorak, 14. prosinca s početkom u 18.15 sati.

Riječ je o posljednjoj tribini iz ciklusa „Snaga ljubavi“ u organizaciji Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust.

Cilj je tribine upozoriti na cijeli splet intrigantnih situacija u kojima se prisustvo ili nedostatak ljubavi izravno reflektira na osobni život svakog pojedinca, time i na zadovoljstvo, zdravlje i održivost cijelog društva. Sudionici tribine pokušat će odgovoriti i na temeljno pitanje – je li život bez ljubavi uopće moguć i što se događa s osobama koje nikada nisu osjetile blisku, roditeljsku, partnersku, bračnu ljubav ili se toga ne mogu sjetiti?

Ljubavni brodolomi

Što je najčešće uzrok ljubavnih slomova i ljubavnih brodoloma? Kako se danas razmišlja o vječnoj ljubavi kojoj su posvećene brojne stranice najrecentnijih književnih djela ili je to tema najgledanijih igranih filmova? Jesu li vječne ljubavi iluzija i mit ili stvarnost koju neprestano iščekujemo?

Na ta i druga pitanja odgovorit će sudionici tribine: socijalna psihologinja Željka Kamenov, povjesničar Franko Dota, dramaturg i romanopisac Dino Pešut te karikaturist i ilustrator Nik Titanik. Voditelj tribine je književnik i kritičar Roman Simić.

Ciklus tribina Snaga ljubavi u organizaciji Centra tolerancije tematizira sve aspekte ljubavi u društvenom životu. Tribinu je moguće pratiti putem Facebook stranice i mrežne stranice Centra tolerancije.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.