Tri riječke balerine igraju fantomski poker

Autor:

HNK Ivana pl. Zajca

Koprodukcija Baleta HNK Ivana pl. Zajca i Masa Dance Company, u oviru programa Zajc Dance Lab 40+, predstavljaju plesnu predstavu ‘Igračice s klupe’ koja će po prvi put biti izvedena u petak 1. veljače u 19.30 sati u riječkoj Baletnoj dvorani (Strossmayerova 1). U koreografije autorice Aleksandre Mišić plešu članice riječkog baletnog ansambla Cristina Lukanec, Kristina Kaplan i Irina Koteles.

“Polazišna točka jest situacija u kojoj se plesačice nalaze nakon 20 do 30 godina plesa u instituciji, ali i životnog iskustva. Na duhovit način one će uprizoriti prepoznatljive situacije i osjećaje kroz koje se možemo povezati, jer svi smo mi igrači s klupe u nekom scenariju. Zbog mnogo autobiografskog materijala utkanog u predstavu, podnaslovljena je kao “istinita priča“.

Tri riječke plesačice, ogoljeno, iskreno, rasplesano i simbolikom i tjelesnošću igraju fantomski poker sa svojim dvadesetak godina dugim karijerama. Pri tom osjećaju vrijeme kao suparnika ali i artikuliraju onaj dio sebe koji ga pobjeđuje“, piše u najavi predstave. 

Asistent koreografije je Ognjen Vučinić, asistent režije Filip Povrženić, dizajn glazbe potpisuje Luka Gamulin, a kostimo su dio fundusa Baleta HNK Ivana pl. Zajca.

Predstava se izvodi i dan kasnije, u subotu 2. veljače također u dvorani riječkog Baleta s početkom u 19.30 sati.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.