Treneri i igrači Barcelone pristali na 70% smanjenje plaća

Nakon Juventusa i prvotimci te treneri prve momčadi Barcelone su pristali na smanjenje primanja. Službeno je potvrđeno da se radi o odricanju 70% plaće do konca završetka krize uzrokovane pandemijom koronavirusa koja je dovela do prekida nogometnih aktivnosti te potaknula financijsku krizu u nogometnoj industriji.

Zbog ove situacije otvoreno pismo javnosti je uputio i Lionel Messi koji je putem društvenih mreža poručio da su igrači, osim što su se odrekli 70% plaće, osigurali i da će ostali zaposlenici kluba i dalje primati pune prihode. Također je opovrgnuo natpise koji su sugerirali da igrač nisu blagonaklono reagirali na predložene mjere štednje.

Messi je u ime igrača poručio: “Puno toga je napisano o prvoj momčadi Barcelone vezano za smanjenje plaća dok traju izvanredne okolnosti. Prije svega, želio bih razjasniti da je uvijek postojala dobra volja da smanjimo naša primanja jer savršeno razumijemo da se radi o izuzetnoj situaciji, a uvijek smo bili prvi koji su bili spremni pomoći klubu kad je to od nas zatraženo. Nekad smo to uradili i sami od sebe kada smo osjetili da je to potrebno i važno. Ipak, ne iznenađuje nas da je klub želio staviti igrače u prvi plan kako bi nas pritisnuo da napravimo nešto što smo ionako namjeravali učiniti. Činjenica je da je posljednjih dana došlo do odgode ove odluke, ali samo zbog toga što smo tražili formulu kako bi pomogli klubu i zaposlenicima u ovoj teškoj situaciji. Tako je došao trenutak da objavimo da osim što ćemo smanjiti naša primanja za 70% tijekom ovog izvanrednog stanja, odlučili smo i doprinijeti da zaposlenici ostanu na 100% primanja tijekom ovog razdoblja. Do sada nismo izlazili u javnost jer nam je bio prioritet pronaći rješenje koje će realno pomoći klubu, ali i onima koji su najviše pogođeni trenutnom situacijom. Ne želimo se odjaviti bez slanja naših najboljih želja svim navijačima Barcelone koji prolaze kroz ovako teška vremena, kao i svima onima koji strpljivo čekaju kraj krize u svojim domovima.Izvući ćemo se vrlo brzo i to ćemo učiniti zajedno.”

Komentiraj