Travolta uočio povijesnu grešku u novom Tarantinovom filmu

John Travolta i Quentin Tarantino uvijek će biti povezani filmom „Pakleni šund“ iz 1994. godine koji je za Tarantina bio put ka svjetskom uspjehu a Travolti je spasio tada propalu karijeru. Stoga ne čudi što je Travolta pogledao posljednji Tarantinov film „Bilo jednom u Americi“ koji se odvija 1969. godine, ali je kao pasionirani avijatičar uočio u njemu jednu značajnu grešku. Naime, nakon projekcije posljednjeg Travoltinog filma „The Fanatic“, portal The Wrap organizirao je tribinu s Travoltom koji je upozorio na povijesnu netočnost iz novog Tarantinovog filma.

„Leonardo DiCaprio se kao Rick Dalton vraća iz Italije ili iz mjesta gdje je bio, a narator u filmu kaže da je letio modelom 747. Pa, model 747 imao je probni let u veljači 1969, ali je u komercijalnu uporabu pušten u siječnju 1970. godine. Dakle, devet mjeseci kasnije. On je mogao letjeti u Boeingu 707“, rekao je Travolta okupljenim obožavateljima. Travolta je poznat kao pilot koji je u vlasništvu četiri aviona i često njima putuje diljem svijeta.

Osim toga, Travolta je živio u Los Angelesu 1969. godine i dobro se sjeća vremena kada je ubijena Sharon Tate koju u filmu „Bilo jednom u Americi“ glumi Margot Robbie. On je tada imao 15 godina. „Sjećam se da sam bio prestrašen nakon ubojstva Sharon Tate. Tih događaja se boljem sjećam no događaja sa snimanja ‘Paklenog šunda’“, izjavio je Travolta.

Komentiraj