TRANSPARENT TORCIDA MOKOŠICA Djelomično usvojena žalba Hajduka, Klakočer se mora ponovno izjasniti

Autor:

24.02.2024., Varazdin - Utakmica 24. kola Supersport HNL-a izmedju NK Varazdina i HNK Hajduk. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vjeran Zganec Rogulja / Pixsell

Komisija za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza djelomično je prihvatila žalbu Hajduka i ukinula je odluku disciplinskog suca SuperSport HNL-a Alana Klakočera kojom je nakon utakmice Rudeš – Hajduk, koja je odigrana u veljači ove godine, splitski klub dobio kaznu od 5.000 eura zbog isticanja transparenta “White Boys Mokošica”, objavio je HDTV.

Komisija je navela kako smatra da disciplinski sudac nije naveo pod koji simbol iz FARE kataloga bi se mogao podvesti predmetni transparent, a niti radi li se o nekom drugom zabranjenom simbolu koji predstavlja rasizam ili neki drugi oblik diskriminacije.

Prvostupanjski postupak se sada ponavlja, a Komisija je Klakočeru naložila da dodatno obrazloži razloge zbog kojih smatra da navedeni transparent zabranjen odnosno da predstavlja rasizam.

Podsjetimo da je Hajduk nakon utakmica sa Slaven Belupom i Rudešom, a nakon prijava delegata, financijski kažnjen od strane disciplinskog suca zbog transparenta Torcide Mokošica. Prijave delegata su se nastavile i u sljedećim susretima, ali disciplinski sudac se o njima nije oglasio nakon što je s Poljuda podnijeta žalba.

Postupanja Klakočera su izazvala i oštru reakciju Torcide koja je reagirala priopćenjem u kojem je između ostaloga poručila kako navedeni transparent i natpis zbog kojeg se pišu rigorozne kazne nema niti je ikada imao veze s rasizmom i govorom mržnje” te je angažirala odvjetnika Ljubu Pavasovića Viskovića da je zastupa u ovom slučaju.

Torcida: “Maknite svoje prljave ruke dalje od našeg kluba, naše tribine, naših boja i naše Mokošice!”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.