Tour de France: Isključenje momčadi ako prijavi dva slučaja zaraze

Ukoliko u jednoj momčadi budu dva slučaja zaraze COVID-om-19, i to ne samo među biciklistima nego i među osobljem, ona će biti isključena s Tour de Francea, objavio je u subotu direktor utrke Christian Prudhomme.

Međunarodna biciklistička unija (UCI) je u petak predložila da do isključenja momčadi dođe samo ako su zaražena dva od osam biciklista, no organizatori su odlučili postrožiti mjere s obzirom na veliki porast zaraženih u Francuskoj.

“Isključenje stupa na snagu ako su dva slučaja zaraze na 30 osoba u istoj momčadi unutar sedam dana”, rekao je Prudhomme, dodajući kako je odluka donesena na razini vlade.

Ova odluka povećava sumnje u održivost ovog izdanja najveće bicilističke utrke na svijetu čiji je početak ionako, zbog pandemije koronavirusa, bio odgođen na dva mjeseca.

Tour de France počinje danas u Nici uz stroge mjere kontrole, bez gledatelja na startu i sa zabranom parkiranja u prolazima za gledatelje koji svi moraju nositi maske. Pripadnici medija moraju poštivati socijalnu distancu i publika ove godine neće smjeti slikati selfie s biciklistima i tražiti ih autograme.

U zonama starta i cilja 176 biciklista iz 22 momčadi morat će nositi maske.

Francuska bilježi eksponencijalni rast zaraženih i samo jučer je prijavljeno 7.000 novih slučajeva zaraze.

Komentiraj