Toplinski val: I životinje traže osvježenje, omiljeno im je kupanje

Screenshot YouTube

Toplinski val, koji je tijekom prošlih dana zahvatio velika područja  Sjedinjenih Američkih Države i Kanade je ponovno potaknuo zaposlenike zoološkog vrta Oregon da životinjama omoguće ‘rashlađivanje’ i uživanje u kupanju.

Azijski slonovi Samudra, Rose-Tu i Chendra su poznati stanovnici životinjskog vrta u američkom gradu Portlandu, a posebno ih veseli kada je vrijeme za ulazak u ogroman bazen.

Veliki sisavci uživaju u plivanju, ronjenju, a svoje zadovoljstvo pokazuju i mahanjem surlom. Timaritelj i čuvar nastambe  je jednom od slonova nakon igre u vodi pružio pravu poslasticu. Neoguljeni ananas je bio dodatno i slasno osvježenje, a slon ga je u jednom zalogaju pojeo.

Spas od vrućina u bazenu su potražili i medvjedi. U  četvrti kanadskog grada Coquitlama jedan stanovnik je dobio neočekivan posjet u svom dvorištu pa je neobičan susret iz daljine zabilježio kamerom. Medvjedica i njenih dvoje mladunaca su bili vro zainteresirani za  bazen, a jedan medvjedić se čak odvažio uz pomoć majke nakratko zaplivati.

Komentiraj