Toni Kukoč: “Drago mi je da se ovo dogodilo baš kad sam bio u Splitu”

Jedan od najuspješnijih hrvatskih sportaša, bivši košarkaš Toni Kukoč bit će uvršten u košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu u generaciji 2021. U Kuću slavnih Kukoč je ušao nakon čak osme nominacije.

“Bilo bi bolje da je bilo iz prvoga, ali uvijek je velika čast ući u Hall of Fame, drago mi je da se dogodilo baš kad sam bio u Splitu, gdje je sve počelo. Ovdje smo počeli i ovdje sve završava, napravio se jedan krug”, kazao je Kukoč u srijedu za HRT.

“Vrate se emocije odmah pri ulasku u dvoranu i u trofejnu salu, sjetim se treninga, odakle smo sve šutirali, koliko smo vremena provodili, svih ljudi koji su nam pomogli da dođem do velikih uspjeha, ništa se u ovom sportu ne može napraviti sam, a mi smo toga imali dosta”, dodao je.

Trostruki je osvajač NBA naslova s Chicago Bullsima (1996. – 1998.), trostruki europski prvak s Jugoplastikom (1989. – 1991.), svjetski (1990.) i dvostruki europski prvak (1989. i 1991.) s reprezentacijom bivše Jugoslavije, osvajač dviju srebrnih olimpijskih odličja, s Jugoslavijom u Seulu 1988. i Hrvatskom u Barceloni 1992., te dobitnik mnogih pojedinačnih priznanja.

Kukoč će tako biti peti Hrvat, Hrvat nakon Krešimira Ćosića (1996.), Dražena Petrovića (2002.), Mirka Novosela (2007.) i Dina Rađe (2019.), koji će biti uvršten u Hall of Fame.

Toni Kukoč primljen u Kuću slavnih

Komentiraj