Tonama teško kamenje odronilo se na cestu iza Omiša, nema ozlijeđenih

Autor:

11.01.2021.,Omis - Pogled na gradiliste tunela Komorjak sjever na omiskoj zaobilaznici cije ce probijanje omoguciti spajanje dvije strane Cetine mostom dugackim 215 metara a na dva ce kraja biti tuneli od kojihmje jedan vec probijen. rPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nekoliko tona teške kamene gromade odronile su se u ponedjeljak oko 12,30 sati s visine oko 70 metara na cestu Omiš – Radmanove mlince, na kojoj u tom trenutku nije bilo vozila.

Cesta je bila zatvorena za promet, a nakon 45 minuta oslobođen je jedan prometni trak, doznaje se od ravnatelja Županijske uprave za ceste (ŽUC) Splita Petra Škorića.

“Ovaj odron se dogodio 1,6 kilometra udaljenosti od Omiša, gdje nema kuća, i u trenutku pada kamenja na cestu nitko nije vozilom prometovao na tom mjestu”, rekao je Škorić za Hinu.

Prema njegovim riječima, nekoliko kamenih gromada koje su pale na cestu onemogućile su promet njome, ali su djelatnici ŽUC-a uklonili dio kamenja i nakon 45 minuta zastoja omogućili da se promet uspostavi naizmjenično jednim trakom.

Dodao je kako stručnjaci na tom području pregledavaju stijene kako bi utvrdili jesu li još neke od njih napukle i prijeti li opasnost od novih odrona.

 

OZNAKE: Omiš, odron

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.