Tomislav Horvatinčić dobio odgodu od tri mjeseca, u zatvor mora u srpnju

Poduzetnik Tomislav Horvatinčić zatražio je odgodu izvršenja zatvorske kazne zbog izazivanja pomorske nesreće, u kojoj je 2011. usmrtio dvoje talijanskih turista u trajanju od šest mjeseci. Jutarnji list u subotu javlja da mu je odobreno pola tog razdoblja – tri mjeseca – pa se Horvatinčić na izdržavanje kazne mora javiti u Remetinec 1. srpnja ove godine, pod prijetnjom prisilnoga sprovođenja.

“Nedopustivo je da se sudac izvršenja stavlja u ulogu liječnika, s obzirom na to da su sve medicinske institucije rekle da je za Horvatinčićev oporavak potrebno najmanje šest mjeseci”, rekao je odvjetnik Velimir Došen dodajući da se moglo očekivati da će sudac odobriti šest mjeseci. Istaknuo je da za Horvatinčića ‘vrijede posebna pravila, a čovjek je teško bolestan i visoke je životne dobi’.

Odvjetnik je rekao i da su u njegovom slučaju zdravstveno stanje orvatinčića uvijek morali dvaput dokazivati. “Podnijeli smo i ustavnu tužbu te se moglo očekivati da će Ustavni sud donijeti privremenu mjeru, dok se ne razmotri ustavna tužba, no to se nije dogodilo. Očito je sve puno teže kad je u pitanju Horvatinčić”, objasnio je.

Podsjetimo, Horvatinčić je nakon trećega ponovljenoga suđenja, u rujnu 2019., pravomoćno osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora. Prvi put upućivanje u Remetinec bilo mu je određeno još 30. ožujka prošle godine. Od tada već je četiri puta odgodio odlazak u zatvor zbog zdravstvenoga stanja.

 

Komentiraj