Tomašević Plenkoviću: “Zašto držite ljestve Bandiću dok on dela, a svi znamo kako dela?”

Aktualnim prijepodnevom i uz posebne epidemiološke mjere Sabor je u utorak počeo novu sjednicu.

Saborski zastupnik Tomislav Tomašević premijera Andreja Plenkovića pitao je zašto HDZ i dalje “drži ljestve Bandiću dok on dela, a svi znamo kako dela?”, govoreći pritom o projektu zagrebački Manhattan.

“Zašto i dalje trgujete s Bandićem iako vam sad ne ovisi većina o njegovim žetončićima. Što ste dobili zauzvrat? HDZ-ovci su žestoko kritizirali to, a onda šutke izglasali. Je li to ta vaša borba protiv korupcije?”, upitao je Tomašević Plenkovića.

“Meni se čini da uvijek tu mora biti par zastupnika koji stalno konfabuliraju. Prije su to bili Maras i Mrak Taritaš. Pretpostavljam da je to zato, ali ja vam to nikad ne bi rekao, jer želite biti wannabee gradonačelnik. Organizacije HDZ-a samostalno odlučuju. Aludirate tu na neku korupciju, mislite da postoji neki dogovor predsjednika vlade i gradonačelnika oko nekog projekta u nekom zagrebačkom naselju? To je malo too much, to je malo previše”, odgovorio mu je Plenković.

Tomaševiću je predbacio da je radio performanse o obnovi Zagreba nakon potresa, a da su oni donijeli zakon.

“Nije to odluka o nekom kvartu, nego je odluka od 125 milijuna kuna. Dostavit ću vam snimku skupštinskog zastupnika HDZ-a koji kritizira taj projekt žešće od oporbe, a onda HDZ šutke glasa za to. Niste odgovorili zašto ste se predomislili”, zaključio je Tomašević.

Komentiraj