Tomašević objavio da je više od deset tisuća građana preuzelo aplikaciju MojZET

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević rekao je u četvrtak da je u prva tri dana 10 tisuća građana preuzelo Moj ZET aplikaciju, a građani kojima je zbog preuzimanje iste aplikacije deaktivirana pretplatna kartica dobit će povrat novca

”Oko 10 tisuća građana je od ponedjeljka skinulo mobilnu aplikaciju, većina njih nema nikakvih problema. Imamo neznatni broj reklamacija s poteškoćama pri korištenju aplikacije, kada se radi o proceduri prelaska s pretplatne kartice na aplikaciju“, kazao je gradonačelnik u izjavi medijima nakon polaganja kamena temeljca za novu osnovnu školu na Jakuševcu.

Preostala sredstva na pretplatnoj kartici koje je koristio dio građana prestala su vrijediti ukoliko su preuzeli mobilnu aplikaciju za kupnju karata za gradski javni prijevoz.

„To se rješava u najkraćem mogućem roku, ali potrebno je doći fizički do poslovnice. Građani će dobiti povrat novca“, napomenuo je Tomašević.

Osim korisnika, žalili su se zaposlenici ZET-a koji su jučer prosvjedovali ispred sjedišta poduzeća tražeći veće plaće i bolje radne uvjete. Dogradonačelnica Danijela Dolenec ponovila je da je nova uprava završila posao nabave 65 novih autobusa te potpisala ugovore za 20 novih tramvaja. ”ZET je dugi niz godina bio podinvestiran, nije se dovoljno ulagalo na obnavljanje voznog parka i u sustave održavanja. Dio onoga što je jučer izneseno su poznati problemi, mi smo uprava koje će te probleme riješiti“, izjavila je Dolenec.

Zamjenica gradonačelnika govorila je i o obrazovnim ciljevima, a to je jednosmjenska nastava u školama koja nije moguća bez izgradnje značajnog broja novih školskih objekata. No za to su potrebna europska sredstva. „Ukoliko nam propozicije natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji još uvijek čekamo, omoguće između jedne polovice do dvije trećine financija iz europskih sredstava, onda ćemo prijaviti projekte za 10 do 15 škola.“

Na Jakuševcu je položen kamen temeljac za novu školu, vrijednu malo više od 13 milijuna eura, u koju će stati između 600 i 700 učenika, istaknuo je gradonačelnik. ”To velik zalogaj za gradski proračun budući da NPOO natječaj od Ministarstva znanosti za europske fondove koji mogu financirati ovakve škole još uvijek nije raspisan. Nismo htjeli i mogli više čekati, stoga krećemo s ovom izgradnjom iz gradskog proračuna“, rekao je.

Nova škola imat će 28 učionica, 16 kabineta i dvodijelnu sportsku dvoranu, a završetak radova se očekuje do početka školske godine 2024./2025.

”Ovo je povijesni trenutak jer se o izgradnji ove škole i škole u istočnom dijelu Novog Zagreba priča 30 godina“, naglasio je Tomašević.

Među ostalim lokacijama u Novom Zagrebu, u tijeku je ishođenje građevinske dozvole za novu osnovnu školu na Laništu, dodala je Dolenec.

Što se tiče rada Kliničke bolnice Sveti Duh, Tomašević smatra da stvari idu na bolje, jer nova ravnateljica ”proširuje kapacitete mrtvačnice, rješava loše prakse i usklađuje rad bolnice sa zakonom”, referirajući se na dostupnost prekida trudnoće do 10. tjedna u gradskoj bolnici.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner