Tomašević: ‘Još jedan Plenkovićev kukavičluk i laganje javnosti u oči’

Nakon maratonskog natezanja oko GUP-a zastupnik oporbene platforme Zagreb je naš! u Skupštini Grada Zagreba ističe da glavni krivac nije Milan Bandić, već Andrej Plenković

Još jedan kukavičluk HDZ-a i Andreja Plenkovića i laganje javnosti u oči. Prvo su prošle srijede išli kupovati vrijeme s 15 amandmana za koje su tvrdili da će unaprijediti kvalitetu života i prostorni plan Grada Zagreba. Tvrdili su i da će ako ti amandmani ne budu izglasani, HDZ glasati protiv GUP-a. Onda su sami odustali od četiri amandmana, a nakon što im je Bandić odbio preostalih 11, pred samo glasanje, kada su trebali prijeći s riječi na djela, Prgomet prekida sjednicu i odgađa glasanje za sutra, kako bi se noćas pokušali opet dogovoriti i trgovati“, rekao je Tomislav Tomašević, zastupnik platforme Zagreb je NAŠ! u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, nakon maratonskog natezanja oko izglasavanja GUP-a i prepucavanja između HDZ-a i Milana Bandića koje je predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet naprasno prekinuo pred samo glasanje. Ne skrivajući svoje ogorčenje Tomašević je ustvrdio da više nikome ništa ne vjeruje, a najmanje HDZ-u i Milanu Bandiću, koji je prije skoro 20 godina rekao da će se samospaliti ako ne riješi odlagalište otpada.

Na pitanje misli li da će se agonija oko GUP-a nastaviti do kraja unutarstranačkih izbora u HDZ-u, Tomašević je odgovorio da u ovom trenutku ne može ništa procijeniti: „Što će ta jedna noć promijeniti ako se HDZ i Bandić nisu uspjeli dogovoriti u posljednjih sedam mjeseci, doista ne znam. Znam samo da svjedočimo Plenkovićevu kalkuliranju, a žrtve te talačke krize su građani Zagreba.“

Što se tiče referenduma za opoziv gradonačelnika koji iniciraju zastupnici opozicije u Gradskoj skupštini, Tomašević je oprezan.

„Vidjet ćemo. Moramo skupa dobro odvagnuti možemo li svi zajedno to provesti. Ja sam apsolutno siguran da Zagreb ne može čekati redovite lokalne izbore do svibnja sljedeće godine, ali moramo utvrditi kakvi su nam resursi potrebni i možemo li u 15 dana skupiti potpise ako je Grad taj koji daje dozvolu za korištenje javnih površina na kojima bismo trebali postaviti štandove. Jer neuspjeh u sakupljanju potpisa za opoziv bio bi kotraproduktivan i još bi više učvrstio gradonačelnika“, zaključio je Tomašević.

Komentiraj