Tomašević hvali proračun od 16,6 milijardi kuna. Oporba: Nerealan je, nastavlja s obmanama

Autor:

08.12.2022., Zagreb - Staro gradska vijecnica. 18. sjednica Gradske skupstine Grada Zagreba. Tomislav Tomasevic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagrebačka Gradska skupština danas raspravlja o proračunu za 2023. godinu teškom 16.6 milijardi kuna (2.2 milijarde eura), a dok ga gradonačelnik Tomislav Tomašević hvali zbog kapitalnih ulaganja, oporba napada gradsku vlast zbog nezadovoljstva radnika Čistoće.

“Puno toga je dobro u gradskom proračunu, a gledali smo i da povećamo za socijalu, kulturu, prihvatili smo i neke amandmane iz oporbe. Gledali smo da različitim skupinama olakšamo teret krize, ali istovremeno da imamo trostruko veća ulaganja”, istaknuo je Tomašević na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.

Proračun najveći do sad, trostruko više kapitalnih ulaganja

Istaknuo je da je proračun za 2023. godinu u visini 16,.6 milijardi kuna, odnosno 2.2 milijarde eura. To je najveći proračun do sada, što su ranije iz Gradske uprave objasnili rastom troškova. Ujedno, ovaj proračun predviđa trostruko veća kapitalna ulaganja nego do sada, vrijedna čak 778 milijuna kuna.

Oporbene stranke uglavnom su kritizirale prijedlog proračuna. Zastupnik HDZ-a Mislav Herman istaknuo je kako je nerealan, a Mostovac Trpimir Goluža tvrdi kako on “najbolje ocrtava kakvo je upravljanje gradom i nastavlja s obmanama jer se neće moći ostvariti”.

Oporba podržala prosvjed radnika Čistoće

Važnija tema od proračuna na aktualcu i u izjavama za medije za oporbene zastupnike bio je prosvjed radnika Čistoće, koji se jučer održao u organizaciji triju sindikata, u vrijeme pregovora o novom Kolektivnom ugovoru radnika Zagrebačkog holdinga.

Radnici su, predvođeni povjerenikom sindikata komunalnih radnika (SSKH) Zdravkom Stoilkovićem, te podržani prisustvom predstavnika gradske oporbe, zahtijevali veće plaće i materijalna prava.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.