Tomislav Čuveljak

TOMAŠEVIĆ 'Bandić upravlja gradom kao feudalac, a pročelnici daju daće'

Nositelj liste lijeve političke platforme na izborima za Europski parlament, Tomislav Tomašević komentira situaciju u Zagrebu nakon promjene na čelu Gradske skupštine i objave snimki na suđenju Milanu Bandiću
Nakon što su prošloga tjedna u medijima puštene snimke sa suđenja u aferi Agram, na kojem se glavni optuženik, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, poslovično ne pojavljuje, hrvatsku javnost naviknutu na sve i svašta ipak je šokiralo ne samo uhljebljivanje poznanika, rodbine i njihove djece, već i razina komunikacije prvog čovjeka grada i njegovih suradnika. Podsjećamo, zbog afere teške oko 25 milijuna kuna Milan Bandić uhićen je 2014. godine. Suoptuženici su bivši direktor Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić, vlasnik CIOS-a Petar Pripuz i desetak gradskih dužnosnika, a USKOK-ova optužnica navodi zamjene zemljišta, fiktivne račune, zapošljavanja u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu, zloporabu službenog automobila i slično. Najvrjedniji je dio optužnice zamjena zemljišta na Trnju između Grada Zagreba i tvrtke Bramgrad.
Upravo na te optužbe često je upozoravao Tomislav Tomašević, predstavnik političke platforme Zagreb je naš! i nositelj zajedničke liste koalicije političke platforme Možemo!, Nove ljevice i ORaH-a za europske izbore. Politolog po obrazovanju, Tomislav Tomašević stekao je dva magisterija – politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te održivog razvoja na Sveučilištu u Cambridgeu. Sada je zaposlen u Institutu za političku ekologiju i zastupnik je u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Tomašević se, između ostalog, osvrnuo na promjene u Gradskoj skupštini, odvagnuo je šanse svoje koalicije na predstojećim izborima te komentirao poteze i afere aktualnog gradonačelnika….
Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

Source:Zrinka Vrabec Mojzeš