Tom Cruise snimat će prvi film u svemiru. I pri tome se obogatiti

Autor:

Universal Pictures

Nakon što su Tom Cruise i redatelj Doug Liman surađivali na dva filma – „Na rubu budućnosti“ i „American Made“ – uskoro im slijedi i treći i to najspektakularniji do sada. Njihov je plan snimiti prvi igrani film u svemiru i to u suradnji sa SpaceX Elona Muska i NASA-om. Izvori bliski portalu Variety koji prvi objavio ovu vijet kažu da će proračun ovog filma iznositi barem 200 milijuna dolara dok će Tom Cruise zaraditi, procjenjuje se, između 30 i 60 milijuna dolara. On neće samo glumiti već će biti i producent filma te će dobiti i postotak od njegove zarade.

U ovom trenutku scenarij filma nije napisan što ni ne čudi jer neće ni biti lako napisati ga. Pitanje je kako opisati akcijske scene u svemiru ako do sada nikada nitko nije snimio akcijske scene u svemiru. I ne samo to, nitko ne zna kako bi snimanje trebalo izgledati jer nitko nikada nije snimio film u svemiru. Svejedno, Tom Cruise i Doug Liman žele prikazati spektakl u kino dvoranama zbog čega su odbili streaming servise koju su željeli uložiti novac u ovaj projekt i zauzvrat ga ekskluzivno prikazati na svojim platformama. Kako javlja Variety, dva streaming servisa ušli su u nadmetanje za taj projekt ali su odmah odbijeni da bi na kraju kompanija Universal dobila prava na ovaj film.

S druge strane očekuje se da će to biti odličan marketinški potez za Elona Muska koji će time promovirati svoju svemirsku transportnu kompaniju SpaceX i svemirski brod Dragon koji bi trebao biti korišten u filmu. Dragon je svemirski brod koji može primiti do sedam osoba i lansirati ih u svemir a ujedno je i prvi privatni svemirski brod.

S obzirom da Tom Cruise prvo mora dovršiti snimanje sedmog i osmog dijela filma „Nemoguća misija“ pretpostavlja se da bi snimanje ovog filma moglo početi tek za dvije godine. Cruise će tada imati 60 godina i biti će zanimljivo kako će izgledati u akcijskim scenama u svemiru.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.