Screenshot/N1

Todorić ponovio da ga je Petrov namamio na sastanak “na kojem ništa nije razumio”

Ivica Todorić gostovao je na N1 televiziji gdje je komentirao skoru dvogodišnjicu donošenja Lex Agrokora. Todorić ne smatra da je nakon pada svog poslovnog carstva, uništen čovjek.

“Govorite da sam nakon svega toga uništen čovjek i da sam u problemima, ja sam tu među vama, mislim da sam u istoj formi i na isti način se ponašam, kao što sam se ponašao prije dvije, tri, četiri godine. 40 godina sam stvarao, napravio neviđen uspjeh u ovom dijelu Europe, napravio nevjerojatnu kompaniju. Istina, meni se u jednom trenutku moj život drastično promijenio i došao u jednu drugu situaciju”, tvrdi Todorić dodavši kako danas radi više nego ikad, te kako je sretniji čovjek.

“Ovaj puta se borim za jednu drugu stvar, protiv jednog koruptivnog sistema koji je nezapamćen u ovom dijelu Europe i na tome radim danononoćno, to je jedan ozbiljan, veliki posao i ja sam s tim poslom pri kraju. Meni je bilo važno dobiti argumentaciju, dokumente i dokaze što se s Agrokorom u posljednje vrijeme dogodilo. Ne da nisam uništen, dapače, ovaj posao koji sad radim je ogroman doprinos, ne sam o Hrvatskoj, nego i šire”, kazao je Todorić, dodavši da se ne bavi optužbama protiv njega.

“Neke optužbe protiv mene o čemu oni govore i to što su pokušali imputirati, to će biti jedan ozbiljan pravni dokumenat sramote hrvatske drža… Ja sam nakon 30 godina otišao iz svoje kompanije. U tih 30 godina sve je ostalo u kompaniji, svi moji mailovi, SMS-ovi, računi, sve moje transakcije, svi moji ugovori, sve je ostalo u kompaniji! Zašto ne pokažu jedan račun?! Što su oni napravili u Agrokoru za godinu dana, koji kriminal su radili”, zapitao se Todorić.

Todorić je ponovio da se Božo Petrov njemu prvi javio i tražio da se sastanu.

“Ja sam odbio jedanput, dvaput… Mislio sam da nije zgodno da odem jednome, a drugome ne. Ipak, ne mogu samo tako odbiti predsjednika Sabora. Zvao sam ured predsjednika Vlade, rekao sam da me žove šef Sabora, a da nikad nisam vidio ni premijera pa da možemo zajedno”, izjavio je Todorić, kazavši da je namamljen na taj sastanak “kao mafijaš u noći”. na taj sastank.

“To je bio čudan sastanak, nisam ništa razumio”, zaključio je Todorić.

Komentiraj