HINA/ Slavko VUKADIN

TODORIĆ MARIĆU “Iznesen je čitav niz konstrukcija i laži”

Netočno je da Nakon što je u hrvatskim medijima objavljeno da će Otok Smokvica Vela kod Rogoznice koji je koristila obitelj Todorić uskoro dobiti nove ‘vlasnike’, na svom je blogupriopćenjem reagirao osnivač Agrokora Ivica Todorić. ‘Na udaru’ se našao ministar državne imovine Goran Marić. Todorićevo priopćenje u nastavku Vam prenosimo u cijelosti:

“Prisiljen sam reagirati na najnoviji pokušaj manipulacije ministra državne imovine Gorana Marića koji je, govoreći o koncesiji za otok Smokvicu, iznio čitav niz konstrukcija i eklatantnih laži. Zanimljivo je da te laži iznosi baš Goran Marić, čovjek koji je itekako koristio Smokvicu još kada Agrokor nije bio korisnik koncesije. I to nikada sam, već u pratnji dvije visoke dame.

Bilo bi iznimno zanimljivo da, ako se ne sjeća o kojim se dugonogim damama radi, objasni kako se točno bira Miss Universe u SAD-u. Smokvica mu je očito bila smokvin list. Taj sam njegov višestruki trošak po Agrokorovom preuzimanju Smokvice osobno platio. Možda će Goran Marić Smokvicu moći koristiti i ubuduće. Naravno, besplatno (čitaj trošak poreznih obveznika).

Suprotno od Gorana Marića koji nije platio račune za svoje boravke na Smokvici, Agrokor je za desetogodišnje korištenje platio 6 milijuna eura unaprijed! Uz to, u tih je deset godina investirano dodatnih 2,5 milijuna eura.

I to nije sve, Agrokor je rezervirao 24 milijuna kuna za plaćanje koncesije koju izvanredna uprava nikada nije platila! Za to u Agrokoru postoje pisani dokazi i mogli ste ih lako provjeriti i utvrditi činjenice. To je istina gospodine ministre, a vaša predstava samo je još jedan pokušaj prizemne diskreditacije i mene osobno i Agrokora kao (nekad) najveće hrvatske kompanije”, napisao je Todorić.

Komentiraj