Nogomet
Decoration icon

BiH

Tko će naslijediti Kodru? Halilhodžić: “Vaha nije kandidat i neće biti izbornik Bosne i Hercegovine”

Autor:

01.04.2022., Doha - Izvlacenje skupina za Svjetsko prvenstvo koje se odrzava u Katru od 21.11.-18.12. ove godine. Vahid Halilhodzic, izbornik Maroka.   Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Iskusni nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić odbacio je u četvrtak mogućnost preuzimanje dužnosti izbornika reprezentacije BiH s koje je ranije tijekom dana smijenjen Meho Kodro.

“Vaha nije kandidat i neće biti izbornik Bosne i Hercegovine”, kazao je Halilhodžić za portal “Dnevnog avaza” s kojega su ga kontaktirali nakon nagađanja da bi upravo on trebao naslijediti Kodru koji je dobio otkaz nakon samo dvije utakmice kvalifikacija za predstojeći EURO i pritom zabilježio jednu pobjedu i jedan poraz.

Iznenadni otkaz Kodro je dobio nakon što tijelo pod nazivom Komitet za hitnost Nogometnog saveza BiH nije usvojilo njegov izvještaj o utakmicama igranim protiv Lihtenštajna, koju je BiH dobila rezultatom 2-1, i Islanda od kojega je izgubila sa 0-1.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković nakon toga se očitovao tek objavom na Facebooku u kojoj je konstatirao kako je ugovorom s Kodrom bila definirana odredba po kojoj u slučaju da izvršno tijelo Saveza ne usvoji izvještaj izbornika ugovor s njim se jednostrano raskida.

“Dosadašnjem izborniku želim sreću u nastavku njegove karijere”, napisao je Zeljković.

Upravo je Zeljković ranije najavljivao kako će razgovarati s Vahidom Halilodžićem kojega ljubitelji nogometa već godinama žele vidjeti na mjestu izbornika. Halilhodžić je i ranije takvu mogućnost odbijao uz konstataciju kako se ne želi dovesti u situaciju da mu drugi određuju tko će igrati i kako će voditi reprezentaciju što je bila očevidna aluzija na ponašanje vodstva saveza i koje je dovelo do toga da je reprezentacija praktično ostala bez izgleda za odlazak na EURO.

Drugih izglednih kandidata za preuzimanje pozicije izbornika BiH za sada nema.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.