Tjedan mode u Parizu: Razgovori s istaknutim dizajnerima otkrivaju njihovu osobnost i stav prema modi

Screenshot YouTube

Francuska modna organizacija Fédération de la Haute Couture et de la Mode je na platformi YouTube predstavila razgovore s istaknutim dizajnerima, koji su mnogo otkrili o njihovoj osobnosti, radu i budućim planovima. Kratki razgovori su predstavljeni u sklopu održavanja Tjedan mode u Parizu.

Christelle Kocher je svoj brand Koché osnovala 2015. godine, a radi i kao umjetnička direktorica za drugu tvrtku. Francuskinja u životu uvijek nastoji ostati pozitivna i gledati stvari iz pozitivnog ugla. Tijekom locdowna joj je nedostajalo druženje uz prijatelje, no ne osvrće se na prošlost i okrenuta je prema budućnosti “koja traje dugo”.

Za svoj rad vrlo je inspirirana knjigama i Japanom. Kaže kako se modna industrija stalno mijenja, no to je jedna od modnih vizija. Nema nekih životnih uzora, ali karijera Karla Lagerfelda svakako može biti primjer mnogima. Ističe kako se u karijeri uvijek mora biti zahtjevan na osobnom nivou i pritom  ostati mlad.

Dizajneri Victoria Feldman i Tomas Berzins su vlasnici etikete Victoria/Tomas. U njihovom radu im je važno na koji način je odjevni predmet proizveden i kako će “moda biti konzumirana”. Moda zahtjeva odrasli pristup, od odabira materijala, proizvodnje, do prezentacije pred publikom. Ljubav i održiv stav prema prirodi ujedinjuje ljude i nove generacije. Moda zahtjeva manju konzumaciju, no ono što se kupuje mora dati više. Posao je postao velik dio života ovog mladog bračnog para. Naporno rade kako bi postali prepoznatljivi po održivosti i svojim kreacijama u modernim kretanjima modne industrije.

Komentiraj