Tjedan dana nakon proslave ‘Oluje’: Policija prijavila Skeju zbog uzvikivanja “Za dom spremni” u Kninu

Autor:

05.08.2021., Knin - Svecani program i povodom Dana pobjede i Domovinske Zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. polaganje vijenaca kod spomenika hrvatske pobjede Oluja 95, na Trgu dr. Ante Starcevica. Marko Skejo. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovjednik Marko Skejo i ove godine na obljetnicu Oluje u Kninu uzvikivao je “Za dom spremni”, donosi N1.

Šibensko-kninska policija u četvrtak je izvijestila kako su podnijeli kaznenu prijavu protiv njega, međutim, ne navodeći njegovo ime i prezime.

“Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je osumnjičeni 65-godišnjak 5. kolovoza 2021. godine u Kninu, tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno redarstvene operacije „Oluja“, svojim ponašanjem ispunio obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, stoji u priopćenju.

“Sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policijski službenici su navedeno obilježavanje snimali i fotografirali.

Pregledom svih dostupnih snimki utvrđeno je da je osumnjičeni 65-godišnjak narušavao javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime je ispunio elemente protupravnog ponašanja.

Temeljem svega utvrđenog policija je protiv 65-godišnjaka Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku podnijela Optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, zaključuje se u priopćenju policije.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.