The Weeknd oborio novi rekord i prodao za svoja dva koncerta na Wembleyu 160.000 ulaznica

Autor:

Promo

The Weeknd je svojim koncertima u Londonu oborio još jedan rekord, ovoga puta po broju prodanih ulaznica na stadionu Wembley jer je za svoje londonske koncerte na tom slavnom stadionu prodao nevjerojatnih 160.000 ulaznica.

Vijest je prva objavila kompanija Live Nation UK, koja je objavila da je višestruko Grammyem nagrađeni glazbenik srušio rekord Wembley stadiona svojim koncertima. U istoj objavi navodi se da je The Weeknd za svoj koncert u petak 18. kolovoza prodao 87.000 ulaznica u sklopu aktualne turneje ‘After Hours ‘Til Dawn’. Što je ujedno bio i posljednji koncert u sklopu europske turneje.

Predsjednik kompanije Live Nation’s Touring Omar Al-joulani podijelio je svoje oduševljenje i zahvalnost zbog tog nevjerojatnog momenta. “Nevjerojatno je vidjeti da je The Weeknd dosegao ovaj rekord već na polovici svoje rasprodane europske turneje.“, izjavio je za Variety, te dodao da taj povijesni trenutak u Londonu pokazuje globalnu bazu obožavatelja koju je stvarao tijekom godina.

Prema podacima koje je objavila kompanija Live Nationu, do sada je na svojoj velikoj svjetskoj turneji Abel Tesfaye zaradio preko 350 milijuna dolara. Nakon zatvaranja europske etape na Wembleyju, The Weeknda čekaju nastupi diljem Južne Amerike i Meksika. Već je do sada za njegove preostale nastupe prodano preko dva milijuna ulaznica. Nastavak velike svjetske turneje započeti će na stadionu Estadio BBVA u Monterreyu u Meksiku 25. rujna i završiti nastupom na stadionu Estadio Akron u Guadalajari u Meksiku u 25. listopada.

Povrh svega toga, još u ožujku je Tesfaye proglašen najpopularnijim glazbenikom na svijetu u smislu statistike Spotifyja sa 111,4 milijuna slušatelja mjesečno. Tako je The Weeknd ušao i u Guinessovu knjigu rekorda jer je postao prvi izvođač u povijesti koji je dosegao brojku od 100 milijuna slušatelja mjesečno i to samo na Spotifyu.

Što se pak novih izdanja tiče, The Weeknd je nedavno potvrdio da je u procesu završavanja svog novog albuma, koji će zatvoriti trilogiju koja uključuje albume ‘After Hours’ i ‘Dawn FM’.

https://www.youtube.com/watch?v=QxASgd5wM2c

 

 

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.