The Weeknd je donirao 2,5 milijuna dolara, želi pomoći stanovništvu Gaze

Autor:

Promo

The Weeknd je preko svog humanitarnog fonda XO donirao 2,5 milijuna dolara UN-ovoj organizaciji World Food Programme (WFP), kojima će se  osigurati oko četiri milijuna obroka za izgladnjele ljude u Gazi u Palestini.

World Food Programme Ujedinjenih naroda (WFP) objavio je da je Abel Tesfaye, na globalnoj sceni poznat kao The Weeknd, koji je ujedno i ambasador dobre volje WFP-a, dodijelio 2,5 milijuna dolara iz svog humanitarnog fonda kojim će se financirat isporuka oko 820 tona paketa hrane, kojima će se nahraniti više od 173.000 Palestinaca tijekom dva tjedna.

Direktorica WFP-a za Bliski istok, Sjevernu Regiju Afrike i Istočne Europe, Corinne Fleischer, rekla je tim povodom: “Ovaj je sukob izazvao neopisivu humanitarnu katastrofu. WFP radi danonoćno kako bi pružio pomoć u Gazi, ali potrebno je puno više kako bi se riješila očajna razina gladi koju vidimo. Naši timovi trebaju siguran i održiv humanitarni pristup i kontinuiranu potporu donatora kako bismo doprli do što većeg broja ljudi. Zahvaljujemo Abelu na ovom vrijednom doprinosu narodu Palestine. Nadamo se da će i drugi slijediti Abelov primjer i podržati naše napore.”

Abel Tesfaye je imenovan veleposlanikom dobre volje u listopadu 2021. Od svog imenovanja aktivno podržava WFP-ovu globalnu misiju za ublažavanje gladnih s 1,8 milijuna dolara u osobnim donacijama kao i putem humanitarnog fonda XO koji je do sada prikupio već pet milijuna dolara.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.