Teško bolesna hollywoodska zvijezda rasplakala publiku na dodjeli BAFTA nagrada

Autor:

Michael J. Fox arrives at A Country Thing Happened On The Way To Cure Parkinson's at The Fisher Center on Wednesday, April 26, 2023, in Nashville, Tenn. (AP Photo/George Walker IV)

APhoto/George Walker IV

Michael J. Fox doveo je publiku do suza nakon što se u nedjelju navečer neočekivano pojavio na dodjeli nagrada Britanske filmske akademije BAFTA. Zvijezda trilogije „Povratak u budućnost“, kojem je 1991. dijagnosticirana Parkinsonova bolest, došao je na binu u kolicima ali je insistirao da stoji na podiju u trenutku kada je redatelju Christopheru Nolanu dodjeljivao nagradu za najbolji film, „Oppenheimer“.

Najavljujući dodjelu nagrade, uz ovacije iz publike, Michael J. Fox govorio je o tome kako film okuplja ljude „bez obzira tko ste i odakle dolazite“. „Postoji razlog zašto se kaže da su filmovi magija a to je zato što filmovi mogu promijeniti vaš dan. Mogu promjeniti vašu perspektivu. Ponekad mogu promijeniti vaš život“, dodao je.

Nakon njegovog pojavljivanja na dodjeli nagrada društvene mreže su se užarile od emotivnih reakcije, pa je tako jedan obožavatrelj napisao „Kada sam ugledao Michael J. Foxa na dodjeli BAFTA nagrada rasplakao sam se kao kišna godine jer je moj otac, nažalost, izgubio bitku s Parkinsonovom bolešću. Michael, ti si legenda! Hvala ti“. Drugi je dodao „Bio sam u suzama u trenutku kada se Michael J Fox pojavio na bini. Ovaj čovjek je legenda“.

Foxovo pojavljivanje uslijedilo je nakon što je nedavno, u kontekstu dugogodišnje borbe s Parkinsonovom bolešću, rekao zašto se ne boji smrti. Objasnio je „Jednog dana ostat ću bez goriva. Jednog dana samo ću reći ‘To se neće dogoditi. Neću danas izaći’. Ako do toga dođe, dopustiti ću to. Imam 62 godine. Zasigurno, ako sutra dođe do moje smrti, bit će to prerano, ali neće biti neočekivano. Dakle, ne, ne bojim se toga“.

Inače, na dodjeli BAFTA nagrada veliki pobjednik bio je film „Oppenheimer“ sa sedam osvojenih nagrada dok je film „Uboga stvorenja“ osvojio njih pet.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.