“Terminator: Mračna sudbina“ propao u svjetskim kinima

Iako se očekivalo da će film „Terminator: Mračna sudbina“ oživiti franšizu „Terminator“ nakon tri propala pokušaja, to se očito neće ovog puta dogoditi. „Terminator: Mračna sudbina“ zaradio je u prvom vikendu prikazivanja u američkim kinima 29 milijuna dolara, što je daleko manje od očekivanog. Očekivala se zarada od oko 40 milijuna dolara u prvom vikendu. Očigledno, ni povratak Linde Hamilton i Arnolda Schwarzeneggera nije pomogao, kao ni činjenica da je James Cameron, redatelj prva dva „Terminatora“, ovog puta sjeo u producentsku stolicu.

„Terminator: Mračna sudbina“ direktan je nastavak filma „Terminator 2: Sudnji dan“ iz 1991. godine. Režirao ga je Tim Miller, poznat po režiji filma „Deadpool“, a njegov proračun iznosi 185 milijuna dolara, bez troškova marketinga. U ovom trenutku jasno je da će film izgubiti na desetke milijuna dolara. To je drugi veliki promašaj za filmske kompanije Skydance i Paramount koje su ove godine već zabilježile gubitak producirajući film „Blizanac“. Kritike za film nisu bile loše, tako da na Rotten Tomatoesu ima 69 posto.

Na međunarodnom tržištu film je zaradio 94,6 milijuna dolara što je također manje od očekivanog, što se naročito odnosi na kineska kina gdje je film zaradio 28 milijuna dolara, a producenti su očekivali daleko više.

Komentiraj