TELEVISA PRESENTA Novi okršaj – Milanović ili Plenković – BIRAJTE!

Autor:

Sime Zelic, Sanjin Strukic/PIXSELL

Stigli smo do novog izdanja Uj Fuja Radio Nacionala, vaše omiljene kulturno-umjetničke ozbiljne emisije koja vam svakog petka donosi crème de la crème izjava raznih političkih gorostasa s ovog našeg malog područja.

Prošlog tjedna imali smo prave poslastice – ‘bisere’ Zorana Milanovića, Tomislava Karamarka, Andreja Plenkovića, Nikole Mažara, Davora Božinovića, Marija Radića i Ane Brnabić. A pobjedu je odnio Andrej Plenković, i to u najavi trećeg mandata.

Prije nego krenemo s najfriškijim nominiranima, podsjetimo se ponovno kako sve ovo funkcionira. Mi vam petkom damo par izjava tjedna, bile vam drage ili ne. I ovog tjedna imate priliku odabrati izjavu iz našeg ciklusa/cirkusa – za početak preslušate i glasate na dnu ovog članka sve do sljedećeg petka u 10 sati. Zahvaljujući vašim glasovima, naši tjedni pobjednici idu u daljnja pripetavanja, sve do velikog finala!

1. Milovan Drecun na sjednici Skupštine Srbije

– E, mamu ti je*em da ti je*em! Je*em li ti mamu da ti je*em!
– Na čovjeka od 80 godina nasrćete, to je onako pohvalno, svaka čast.
– Boro, ajde izađi i zaleti se na mene! Pi*ka ti materina, da vidiš kako ćeš da prođeš!

 

2. Mario Radić o koaliciji s Kolakušićem

Gledajući društvene mreže bio je vrlo aktivan, najaktivniji i najposjećeniji i najviše lajkova i najviše pregleda, daleko od svih političara u Hrvatskoj. To je neki europski nivo, čak bih rekao da su to neke estradne forme koje ‘prevazilaze’ nivo politike.

 

3. Zoran Milanović o propucanom Turudićevom autu

To što se dogodilo, Bog te pitaj što se dogodilo, bilo je prije mjesec dana. E sad, kako se taj metak nije pretvorio uslijed djelovanja kalcijevog karbonata u biser, pa bi vrijedio više od automobila, to ne znam. Ali je gospodin odmah dobio blindirani auto, on to voli.

 

4. Branko Bačić o Turudiću kao HDZ-ovom dužnosniku

To je za svaku osudu. Dok god se stvara ovakvo ozračje u hrvatskom društvu. Mala je crta, mala je granica između političkog kaosa, između verbalne destrukcije, strašne difamacije, uvreda, čija žrtva su upravo dužnosnici Hrvatske demokratske zajednice.

 

5. Hrvoje Zekanović o svojoj izjavi da je Plenković notorni patološki lažljivac

Ja ću vam sad navesti 1001 primjer situacija gdje ljudi nisu u politici bili, neću reći dosljedni. Ja svoj stav, svjetonazorski i politički nikad nisam promijenio. Niti milimetra. Neka mi netko kaže neku ideju da sam je se ja odrekao. Ne, ali u jednom trenutku bili smo na različitim stranama. Danas, ali i kad sam odlazio od Andreja Plenkovića, ja sam rekao da je to najbolji premijer.

 

6. Andrej Plenković o Zekanoviću koji ga je zvao notornim patološkim lažljivcem

To je više ovako od šale kazao. Pokazao se sjajan otkad je shvatio tko je tko na političkoj sceni. Bio je angažiran i ubojit u komentarima.

 

7. Zoran Milanović o Plenkoviću

Bez obzira što bi se Plenković obračunavao jer mi smo iz istog kvarta, on je bio puno više s mamom. I mi nismo iz istog kvarta, tamo gdje sam ja odrastao, on bi došao u blindiranom autu.

 

8. Andrej Plenković o Milanoviću

Ja ne znam što se u tom košmaru u njegovoj glavi zbiva niti je to naš problem. Ono što vidimo, vidimo jednog gubitnika u smislu osobnog gubitnika, lošeg političkog gubitnika iz 2016., sada jednog verbalnog nasilnika koji maltretira sve oko sebe.

 

A sad – na glasanje!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.