TELE2 Vatrogasnim društvima održana edukacija o upravljanju dronovima

Tele2

Društveno odgovorno poslovanje je dio poslovne strategije tvrtke Tele2.

Prošle godine, umjesto kupnje božićnih poklona partnerima, tvrtka je novac usmjerila vatrogasnim društvima donirajući im prijeko potrebne bespilotne letjelice Yuneec H520.

U želji da ova inicijativa ne ostane samo na jednokratnoj donaciji te kako bi našim herojima vatrogascima dodatno olakšali posao, nedavno je predstavnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stari Grad Faros Hvar, Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, Vatrogasne zajednice Grada Omiša, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Selca na Braču, održana stručna edukacija o upravljanju dronovima u trajanju od osam sati u organizaciji tvrtke Geomatika-Smolak d.o.o.

Zahvaljujući ovoj edukaciji vatrogasci su se upoznali s funkcionalnostima i prednostima ovog drona koji će im pomoći u sprječavanju požara tijekom nadolazećih ljetnih mjeseci.

“Od 01. lipnja do 31. kolovoza 2017. u priobalju je buknulo više od 1 300 požara. Zahvatili su površinu od gotovo 60 000 hektara te je na njihovom gašenju bilo angažirano više od 18 000 vatrogasaca. Zahvaljujemo Tele2 što su prepoznali potrebu za dronovima i važnu ulogu koju oni imaju u borbi s ponekad nemilosrdnom prirodom. Ova donacija i edukacija uistinu nam je vrijedna i od srca im hvala“, izjavio je Željko Mavrinac iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke.

Donirane bespilotne letjelice izuzetno su korisne za rano otkrivanje mjesta požara i praćenje napretka s udaljene lokacije. Čak i u uvjetima jakog vjetra uspijevaju držati poziciju te mogu letjeti čak i kada se smatra nesigurnim da ekipe na terenu fizički odlaze u inspekciju područja.

Komentiraj