Tehnologija u ulozi spajanja obitelji

Tele2

Obiteljsko druženje treba njegovati, jer je obitelj osnova za zdravi razvoj djeteta, slažu se svi psiholozi. Kvalitetno druženje jača odnose unutar obitelji, a opcije su nebrojene: piknik, šetnja, čitanje priče prije spavanja…

U današnje vrijeme tehnologija je prisutna u skoro svakom aspektu života tako da se često dobiva dojam kako tehnologija, pogotovo ona koja se oslanja na internet, otuđuje ljude. Djeca su stalno na mobitelima, YouTube-u, Instagramu, Snapchatu i slično. Psiholozi se slažu kako tehnologija, pravilno korištena, sve više obitelj spaja umjesto da razdvaja.

Također, naglašavaju kako roditelji trebaju biti ti koji odlučuju koji će se sadržaj pratiti te predlagati nove zanimljive novitete koji će okupirati djecu. Kako u svemu, tako i u korištenju tehnologije, važnija je kvaliteta od kvantitete.

Današnji ubrzani tempo života znači da je ponekad teško uskladiti rasporede svih ukućana i planirati druženja uz posao, školu, vrtić, izvanškolske aktivnosti. Zato je, kažu psiholozi, važno dobro se organizirati. Provodite li barem sat vremena dnevno oko nekog zajedničkog projekta, bilo to crtanje, čitanje ili kuhanje – to je sjajno. Provođenje vremena zajedno rezultira odgojem sretnije i zdravije djecekoja imaju odličan uspjeh u školi. Vrijeme koje obitelj provodi zajedno pozitivno utječe na emocionalno zdravlje djece, ali ujedno i smanjuje vjerojatnost da će dijete u pubertetu razviti nepoželjna ponašanja. Baš zato Tele2 omogućuje da tehnologija ima upravo učinak okupljanja obitelji ili prijatelja.

Mi Robot Builder, moderan je i tehnološki inovativan robot kojim se upravlja uz pomoć besplatne aplikacije. Sastoji se od 978 dijelova te se može složiti u obliku robota, letjelice ili dinosaura. Za sastavljanje pojedinog oblika potrebno je oko sedam sati, što znači zajednički trud i zabavu za cijelu obitelj uz kreativno učenje.

Komentiraj