Taylor Swift je proglašena osobom godine po izboru magazina Time

Autor:

Promo

Taylor Swift postala je osoba godine po izboru utjecajnog magazina Time i to u velikoj konkurenciji finalista među kojima su se našli Kralj Charles III, ruski predsjednik Vladimir Putin, holivudski štrajkači i Barbie.

Objašnjavajući odluku magazina Time, Sam Jacobs, glavni urednik časopisa, rekao je: “Odabrati jednu osobu koja predstavlja osam milijardi ljudi na planetu nije lak zadatak. Odabrali smo onu koja predstavlja radost. Nekoga tko donosi svjetlo u svijet. Bila je poput vremena, bila je posvuda.”

U intervjuu za Time, glazbena superzvijezda Taylor Swift je izjavila: “Ovo je najveći ponos i nešto najsretnije što sam ikada osjetila, kreativno najispunjenija i najslobodnija što sam ikada bila.”

Time dodjeljuje titulu Osobe godine pojedincu, grupi ili konceptu koji je imao najveći utjecaj na svijet u proteklih 12 mjeseci. 33-godišnja Taylor Swift imala je zvjezdanu godinu, a njezina vrlo popularna turneja ‘Eras Tour’ navodno ju je dovela do statusa milijarderke. Također je objavila najbrže prodavanu ploču 2023. godine, presnimku svog albuma 1989. iz 2014., a prošlog je tjedna okrunjena Spotifyjevom najslušanijom svjetskom izvođačicom godine.

Već se jednom našla na popisu osoba godine magazina Time kada je 2017. godine proglašen kolektiv The Silence Breakers, čiji je ona bila član, a riječ je o skupini pojedinki i pojedinaca koji su javno govorili protiv seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja zbog čega je i došlo do suđenja bivšem radijskom voditelju i DJ-u Davidu Muelleru, koji je osuđen upravo zahvaljujući njezinom svjedočenju.

Proteklih godina titulu osobe godine po magazinu Time odnijeli su Barack Obama, Greta Thunberg, Donald Trump i Elon Musk.

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.