Tamna strana života princa soula Marvina Gayea

Marvin Pentz Gaye Junior rođen je u Washingtonu 2. travnja 1939. godine i to u obitelji svećenika Marvina Gayea Seniora i Alberte. “Znala sam da je Marvin rođen za velika djela, ali ga moj suprug nikada nije želio prihvati. Znao mi je reći kako misli da Marvin nije njegov sin. Nije ga volio, a što je najgore, iz nekog razloga nije želio ni da ga ja volim. Marvin je bio jako mali kada je to shvatio”, otkrila je majka Alberta koja je, uprkos suprugovim zahtjevima, obožavala svoje dijete, a i Marvin Junior je priznao da mu je ona spasila život.

“Da nije bilo majke koja je uvijek bila uz mene da me utješi i pohvali moje pjevanje, mislim da bih bio jedno od one djece o kojima čitate nakon što izvrše samoubojstvo.”

Imao je teško detinjstvo budući da ga je otac fizički zlostavljao, a i svoju drugu djecu bičevao je i kažnjavao zbog sitnica.
“Život s ocem ličio je na život s vrlo prevrtljivim, okrutnim i moćnim kraljem. Morao sam paziti na njegove promjene raspoloženja i sve sam radio kako bih dobio njegovu naklonost. Ali, u tome nikada nisam uspio. Iako mi je najveći cilj u djetinjstvu bio zadobiti njegovu ljubav, često sam mu prkosio. Mrzio sam njegovo ponašanje.”

Da je buduća svjetska muzička zvijezda odrastala u nezdravoj atmosferi svjedoči i činjenica kako je s bratom i sestrama morao citirati dijelove Biblije, a ukoliko bi pogriješili neku riječ, otac ih je tukao  po goloj koži. Zanimljivo da je Marvin Senior bio fundamentalist i protivnik bilo kakvog udovoljavanja seksualnim potrebama, ali je istovremeno bio transvestit i nerijetko je nosio perike i ženske bluze. “Nisam sigurna da li je bio homoseksualac, ali znam da su petorica njegove braće to bila. Istina je da je volio mekanu odjeću, a često je uzimao moje gaćice, cipele ili haljine”, opisala je Alberta.

Čitav život takozvanog princa soul glazbe Marvina Gayea bio je obojen traumama iz djetinjstva, a ovaj svijet napustio je nakon što ga je njegov vlastiti otac upucao iz pištolja. Zbilo se to dan prije njegovog 45. rođendana, 1. travnja 1984. godine.

Komentiraj