Tamara Laptoš dvaput preko mobitela čestitala Turudiću, pa povukla zanimljiv potez

Autor:

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL, Saša Zinaja/NFOTO

EPPO je lagao da se Tamara Laptoš 15. veljače sastala s Turudićem na njegovu inicijativu. To se može i dokazati

Ured Europskog javnog tužitelja u Zagrebu slagao je u prošli utorak u službenom priopćenju da se europska tužiteljica Tamara Laptoš s glavnim državnim odvjetnikom Ivanom Turudićem sastala na njegovu inicijativu. To se može i dokazati. Njihovu je sastanku prethodila i njihova razmjena poruka preko mobitela. Otkrio je to Nacionalu izvor koji o tomu ima i neposredna saznanja i koji navodi da se u toj prepisci jasno može vidjeti da je sastanak inicirala upravo Tamara Laptoš. Prema njegovim navodima ta prepiska otkriva još nešto – europska tužiteljica čak je dvaput Turudiću čestitala na izboru. Nakon što je postalo izvjesno da je Turudić dobio povjerenje premijera Andreja Plenkovića i ponovo nakon što je u Saboru izabran na tu dužnost. Njihova je prepiska bila u naglašeno prijateljskom tonu, a naročito je srdačna bila upravo Tamara Laptoš.

Nacional je u prošlom broju otkrio da se njihov sastanak održao u četvrtak, 15. veljače, oko 11 sati ujutro, u jednoj od prostorija Ureda europskog javnog tužitelja u Hrvatskoj (EPPO), smještenom na trećem katu na adresi Savska cesta 62. Bio je to neslužbeni sastanak koji su oboje prešutjeli, a Nacional je tada objavio i da ga je, po svemu sudeći, inicirala Tamara Laptoš.

Europska tužiteljica Tamara Laptoš susrela se s Turudićem u uredu EPPO-a. FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Istoga dana kada je taj tekst objavljen, nakon upita N1 televizije iz Ureda EPPO-a reagirali su ovako:

“Obično ne komentiramo susrete što ih imaju naši europski tužitelji tijekom svoje misije. Gospođa Laptoš je prošli tjedan imala brojne sastanke s hrvatskim javnim dužnosnicima te možemo potvrditi da se kratak kurtoazni susret s gospodinom Turudićem dogodio u EPPO-ovom uredu u Zagrebu, na njegov prijedlog”.

Mediji su to priopćenje prenijeli bez daljnjeg propitivanja je li istinito, navodeći da je EPPO otkrio tko je tražio taj sastanak. Međutim, EPPO je lagao.

Turudić i Tamara Laptoš diskutirali su na tom sastanku o svojoj budućoj suradnji, a Turudić je u tom razgovoru izjavio kako ni u kom slučaju ne namjerava dovoditi u pitanje funkcioniranje EPPO-a. Radi se o sastanku značajnom iz više razloga, a naročito intrigira što se odigrao svega dan prije nego što je policija, upravo po nalogu EPPO-a, ponovno upala u Ministarstvo kulture i medija i izuzela dokumentaciju od dvoje najbližih suradnika ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, zbog sumnje u protuzakonito izvlačenje novca iz europskih fondova na Geodetskom fakultetu u Zagrebu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 3 mjeseca

Ne znamo pozadinu tih razgovora. Uvjeren sam da je gospođa Laptoš predobro plaćena da bi solirala.