TAKO MALI, A TAKO RATOBORAN Medvedev tvrdi da je Ukrajina ‘definitivno’ dio Rusije

Autor:

CNN/Screenshot

Dmitrij Medvedev, zamjenik šefa Vijeća sigurnosti Rusije i saveznik predsjednika Vladimira Putina, u ponedjeljak je rekao da je Ukrajina dio Rusije i isključio mirovne pregovore s aktualnim ukrajinskim vodstvom.

U ratobornom govoru na jugu Rusiji, Medvedev je rekao da će Rusija nastaviti sa “specijalnom vojnom operacijom” sve dok druga strana ne kapitulira, dodavši da će se “povijesni dijelovi Rusije vratiti kući”.

Medvedev je govor održao ispred zemljovida Ukrajine koji prikazuje tu zemlju kao krnji teritorij stiješnjen uz Poljsku, s Rusijom koja u potpunosti kontrolira istok, jug i obalu Crnog mora.

“Jedan od bivših ukrajinskih vođa je u nekom trenutku rekao da Ukrajina nije Rusija. Taj koncept mora zauvijek nestati. Ukrajina je definitivno Rusija“, rekao je Medvedev.

PUTINOV URBI ET ORBI: Europu neću napasti, NATO riskira nuklearni sukob, a vi Rusi manje pijte, više skijajte

Isključio je mogućnost mirovnih pregovora s aktualnim ukrajinskim vodstvom na čelu s predsjednikom Volodimirom Zelenskijem i poručio da će svaka buduća ukrajinska vlada, ako bude htjela pregovarati, morati prepoznati novu realnost na terenu.

Teritoriji na obje obale Dnjepra dio su ruskih strateških i povijesnih granica, naglasio je Medvedev.

“Zato su svi pokušaji da ih se nasilno promijeni, da se žive odsjeku, osuđeni na propast“, ​​dodao je.

Komentirajući odnose istoka i zapada, Medvedev, koji optužuje američke specijalne snage i vojne savjetnike da vode rat protiv Rusije, rekao je da su odnosi Moskve i Washingtona gori nego tijekom Kubanske krize 1962.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.