TAJNI PARTY U GAJNICAMA Najbliži suradnici ministrice tulumarili s tajkunom kojem su dodijelili poticaje i lovište

Autor:

Pixabay, Slavko Midzor/PIXSELL, Nacional

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković nije imala pojma da je njezina zamjenica Renata Ojurović, koja je pretendira naslijediti na mjestu ministrice, 15. prosinca s 20 najbližih suradnika bila na noćnom tulumu poduzetnika Jerka Jankovića u vili u Gajnicama

Nacional je došao do ekskluzivnih fotografi ja tajne božićne zabave u jednoj luksuznoj vili u zagrebačkom naselju Gajnice koje bude ozbiljnu sumnju u ogroman sukob interesa koji se po svemu sudeći duže vrijeme odvi ja u resoru ministrice poljoprivrede Marije Vučković. Njezina najbliža pomoćnica Renata Ojurović, ravnateljica Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije u Ministarstvu poljoprivrede, s još dvadesetak visoko rangiranih dužnosnika Ministarstva, bila je gošća na tajnoj zabavi koju je u luksuznoj vili Vivyan u Gajnicama 15. prosinca prošle godine za njih organizirao slavonski poduzetnik Jerko Janković, vlasnik drvoprerađivačke tvrtke Euro Janković Đakovo d.o.o. i poznatog restorana Kuća dida Tunje u Oprisavcima. Sporno je to što je riječ o posve privatnom i tajnovitom događaju, a Janković je od Ministarstva poljoprivrede, gdje prema tvrdnjama Nacionalovih izvora vrlo često posjećuje Renatu Ojurović, u posljednjih šest godina za više svojih tvrtki i obrt primio poticaje, to jest bespovratna sredstva u iznosu od gotovo 300 tisuća eura.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Msember1

prije 2 tjedna

Ovo je poznata lopina, bilo je pitanje dana.

Msember1

prije 2 tjedna

Bespovratna sredstva iz proračuna RH, državno lovište, sirovina iz Hrvatskih šuma, namješteni natječaji svih vrsta itd. Ne bi me iznenadilo da je bio dobitnik i Zlatne kune od HGK. Tko zna koliko se tu osoba okoristilo skupa s njim, a tih 300.000 eur je vjerojatno mali dio kolača. Hoće li barem to morat vratiti? Ovaj "ugledni poduzetnik" je samo jedno malo nebitno govno u lancu lopovluka ove države.

Juro

prije 2 tjedna

Bitan ili nebitan,pitanje je sad!

Tomislav

prije 2 tjedna

Lako što ministrica ne zna za tulume, problem je što ministrica možda ne zna za proviziju od 20 % koja se uzima na svaki sklopljeni ugovor, i to je dok još dotična Ojurović nije postala ministrica, a kada postane ministrica onda ćemo valjda imati Filipovićevu proviziju od 50 %.

Msember1

prije 2 tjedna

Nema ni teoretske šanse da ministrica ne zna za ove tulume. Vjerojatno je i ona prisustvovala. Tako ni Nadan Vidošević nije znao da se u HGK krade..

Dfranjic

prije 2 tjedna

Dotični gospodin poduzetnik Jerko Janković se hvalio da mu je ministrica Marija Vučković frendica te da ona kao najveća zvijezda u strogoj tajnosti dolazi na njegovu feštu 2021/2022.

Tomislav

prije 2 tjedna

Ako ministrica ne poduzme ništa nakon ovog, onda je evidentno da i ona sudjeluje u tome!

Slavonac

prije 2 tjedna

Jerko Janković je u Slavoniji poznat kao "Lopina iz Oprisavaca" i dobro se zna da je umrežen s hrpom uhljeba, stranačkih podobnika i kriminalaca skupa s kojima izvlači novce gdje god se može, a laže dok zine i radnicima isplaćuje mizeriju. Radi takvih ko on i njegovih pajdaša je Hrvatska šupak Europe. Njemu je lijepo, nasmješen organizira partije za bagru i ne mora brinuti čime će platiti npr. račun za grijanje. Jerko, dok ide samo deri, nek si se ti "snašao". Kad će opet Čobanijada u Kući dida Tunje? Nije dugo bilo.

Marina1978

prije 2 tjedna

Jel to ova seljačina? https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/radnici-uglednog-restorana-za-dnevno-razvalili-gazdu-evo-sto-im-sefovi-porucuju-1225056/

MaleticP

prije 2 tjedna

Nije to jedno malo nebitno govno u lancu lopovluka ove države nego itekako bitno malo govno u kanalizaciji korupcije ove države. Treba istražiti tko su ti koji su malom govnu / poduzetniku to omogućili.

Robin Hood

prije 2 tjedna

Nakon pročitanog cijelog članka u tiskanom izdanju Nacionala došao sam do ideje koju ću preporučiti svim svojim prijateljima i članovima obitelji: Otvorit ću obrt, otići u Ministarstvo poljoprivrede i zatražiti poticaj tj. "bespovratna sredstva male vrijednosti" u iznosu 1.200.000 kn odnosno 159. 267,37 EUR. Ako me pitaju temeljem čega bi mi to isplatili, reći ću temeljem istog onog radi čega ste taj iznos isplatili g. Jerku Jankoviću iz Oprisavaca pa neka samo naprave copy/paste. Nakon isplate ću pričekati godinu dana i zatvoriti obrt. Ako je nužno, dat ću 20-30% iznosa dobrotvorima iz ministarstva koji će mi taj poticaj omogućiti, a možda i jedan privatni party organiziram. Istu stvar ću ponoviti s novim obrtom nagodinu. Zašto bih ja radio od 9 do 5 svaki dan kad se može ovako? Hvala g. Jerku Jankoviću na poduci kako biti legalna lopina.

Maja

prije 2 tjedna

Znači ako sam dobro shvatila ministričina najbliža pomoćnica Ojurović je radila projektnu dokumentaciju za natječaje Ministarstva a njezina načelnica za lovstvo Đurinac dokumentaciju za dodjelu lovišta i za to su očito uzimale proviziju! Pa to je onda čista korupcija i žešći sukoba interesa.. prestrašno..

Robin Hood

prije 2 tjedna

Evo i cijeli članak tko nema tiskano izdanje: https://www.briefing-mediji.hr/App/Publication/PublicationDetailExternal?guid=18FFDD6B-C021-48F7-82D1-51557E8AE578&clipKeys=1P20868866

Domagoj

prije 2 tjedna

Janković je tu manje bitan, bitna je ova ekipa Ojurović, Đurinac koja mu je to omogućila..

Domagoj

prije 2 tjedna

Još su se bez srama pojavi na tulumu.. kao mi smo to zaslužili, u redu je da nas počastiš..

Mario22

prije 2 tjedna

Privatni i tajnoviti događaj.. daj me nemojte nasmijavati, kod Jankovića ništa nije privatno i tajnovito taj se svima hvalio da organizira feštu i da mu je ova Ojurović jako „bliska“ prijateljica.

Lovac1843

prije 2 tjedna

Gdje je sada tu DORH i veliki AP koji kontrolira sve?? Ovo je čista korupcija i pogodovanje, da ne kažem lopovluk!

Robin Hood

prije 2 tjedna

Janković tvrdi da nije nikakvu feštu organizirao.

Tomislav

prije 2 tjedna

Da kao nije on organizirao feštu.. a ne valjda sam onda ja platio policiji da ekipu ne popišu. Ali tu se je malo zeznuo policija ga je ipak popisala i njega i buduću ministricu Ojurović!

Domagoj

prije 2 tjedna

A vodi se onom.. bolje se praviti lud nego da moram novce vratiti... lopina je to žešća..

Ivica Barkovic

prije 2 tjedna

Naravno da je organizirao party, svake godine ga organizira u pred božićno vrijeme. Nosi poklon pakete svim ministrima i zajedno sa svojim prijateljem iz Gajnica tulumari s njima. O čemu se hvalio okolo, kao što se i hvalio da je 2022. e nakon odobrenih sredstava sa ministricom Ojurović otputovao u Milano u shopping, o čemu također imaju dokazi i slike, koje je slao okolo i hvalio se. Jerko Janković je lopov, prevarant i najveće dno ovog društva, nažalost i još puno više. Žalosno je što nitko tom kriminalcu i lažovu ne staje na kraj, dok on iskorištava oko sebe sve i svakoga koga se dotakne. Nadamo se da će si DORH. oko ovog čovjeka i njemu bliskih suradnika sada zadati posla, jer će naći svašta.

Jaki2222

prije 1 tjedan

Ma baš bih volio te "navodne" slike vidjeti ..

Lovac1843

prije 1 tjedan

Nekome se smiješi kaznena prijava! A nekako sam siguran da neće biti prva niti ovoj Ojurović, a niti ovoj Đurinac..

Lovac1843

prije 1 tjedan

Nekome se smiješi kaznena prijava! A nekako sam siguran da neće biti prva niti ovoj Ojurović, a niti ovoj Đurinac..

Mario22

prije 1 tjedan

Mlade dame Ojurović i Đurinec treba dobro kazniti i što prije maknuti iz ministarstva jer samo štetu rade..

Mario22

prije 1 tjedan

A s dotičnim gospodinom poduzetnikom JJ se treba ozbiljno DORH pozabaviti..

Robin Hood

prije 1 tjedan

https://www.nacional.hr/ministrica-priznala-da-je-bila-na-misterioznom-partyju-kod-poduzetnika-koji-je-dobio-hrpu-poticaja-i-loviste/

MirkoB

prije 1 tjedan

Treba procesuirat korumpirane kako bi se i to jednom raščistilo.