Tajne veze ministra Ćorića i sumnjivih radnji u državnoj tvrtki

Autor:

18.10.2021., Zagreb - Predstavljanje rezultata novog istrazivanja "Global Entrepreneurship Monitor“ (GEM) za Hrvatsku na temu “Sto cini Hrvatsku (ne)poduzetnickom zemljom?“.

Igor Soban/PIXSELL

Igor Njegovan, bivši voditelj Odjela razvoja u državnoj tvrtki Hrvatski operator tržišta energije (HROTE), optužuje direktora Borisa Abramovića zbog nepravilnosti u poslovanju tvrtke te objašnjava povezanost DORH-a s odvjetničkim društvom koje zastupa HROTE

Bivši voditelj Odjela razvoja i promicanja standarda poslovanja u državnoj tvrtki Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) Igor Njegovan, koji je iz te tvrtke doslovno potjeran u veljači prošle godine, Nacionalu je ekskluzivno iznio niz ozbiljnih optužbi na račun direktora Borisa Abramovića, optuživši ga za brojne nepravilnosti u poslovanju tvrtke. Njegovan je potvrdio da stoji iza svih činjenica koje je iznio u razgovoru, a Nacional je iz drugih izvora dobio na uvid dvije od ukupno sedam anonimnih prijava koje su zaposlenici HROTE-a u protekle dvije i pol godine, od sredine 2019. pa do rujna ove godine, uputili na adresu Državnog zavoda za reviziju, u kojima se poimence iznose sve nepravilnosti u radu HROTE-a, a tvrde da iza toga stoji direktor Abramović koji je na tu funkciju imenovan u ožujku 2015. iz redova HNS-a. Navodi izneseni u tim prijavama podudaraju se s onima koje je Njegovan ispričao Nacionalu, iz čega se može zaključiti da je on autor tih pisama. No Njegovan to demantira, tvrdi da on nije autor tih prijava, već netko od njegovih bivših kolega, a lako je moguće i da su prijave potekle iz nekoliko izvora. I Njegovan u razgovoru za Nacional, jednako kao i autori anonimnih prijava, između ostaloga terete Abramovića za kršenje zakona, financijske malverzacije, nenamjensko trošenje državnog novca, organiziranje razuzdanih uredskih zabava za odabrane suradnike s potocima alkohola kupljenog na račun poreznih obveznika, ali i instaliranje lokalnog HDZ-ova kadra na mjesto drugog zamjenika direktora, što je, tvrdi Njegovan, odrađeno u direktnom dogovoru i po nalogu ministra gospodarstva Tomislava Ćorića….

Nastavite čitati na linku u nastavku:

Tajne veze ministra Ćorića i sumnjivih radnji u državnoj tvrtki koja godišnje uprihodi 4 milijarde kuna

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.