Tajlandski turizam još se oporavlja od korone: Produljuju radno vrijeme, uvode pušenje kanabisa, bezvizni režim…

Autor:

Ilustracija Pixabay

Tajlandski pubovi, barovi i noćni klubovi moći će produljiti radno vrijeme nakon novih vladinih mjera usmjernih prema oživljavanju turizma.

Prema mjerama donesenim krajem studenoga, noćna zabavna scena se produljuje do četiri sata ujutro, ali samo u turističkim odredištima među kojima su dijelovi Bangkoka, Chiang May, Chon Buru i Pataya te otoci Koh Samui i Phuket.

Do sada su noćni klubovi, restorani i barovi bili otvoreno do dva sata ujutro.

Cilj tih mjera je revitalizirati turističku industriju koja se još uvijek nije dovoljno oporavila od pandemije koronavirusa, rekla je Traisuree Taisaranakul, glasnogovornica ministarstva unutarnjih poslova.

U cijeloj 2023. Tajland očekuje 28 milijuna stranih gostiju. Prije pandemije tu je zemlju godišnje posjećivalo oko 39,8 milijuna stranih gostiju.

Kako bi privukla važno kinesko tržište, vlada je Kinezima omogućila bezvizni boravak u zemlji do 30 dana.

Vlada je također ranije omogućila i uzgoj kanabisa, čime je Tajland 2022. doslovce pretvoren u raj hašiša, a dućani s proizvodima od kanabisa nikli su kao gljive poslije kiše.

Iako pušenje “trave” nije dozvoljeno u javnosti, vlasnici kanabis dućana nude privatne prostore za tu vrst zabave. Također se organiziraju i kanabis ture za turiste.

OZNAKE: turizam, Tajland

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.