Brojni strani mediji popratili su jučer spektakularan doček srebrnih hrvatskih reprezentativaca u Zagrebu. Prema nekim podacima, na trasi kojom su putovali ‘Vatreni’ i na samom Trgu okupilo se više od 300 tisuća ljudi, dok druge procjene sežu čak i do pola milijuna. Osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u nogometu hrvatski reprezenatativci ostvarili su najveći uspjeh u povijesti sporta, a takav im je bio i doček.

Svjetski mediji su većinom bili u čudu jer hrvatska ne plače za izgubljenim zlatom, već slavi srebro, kao da su postali prveci svijeta. I dok se doček u Zagrebu tek zahuktavao, jer ‘Vatrenima’ je trebalo više od pet sati kako bi od zračne luke došli do glavnog zagrebačkog Trga, doček i proslava u Parizu već je polako završavala.

Sky News navodi kako su hrvatske heroje dočekale tisće razdraganih i raspjevanih navijača, koji su slavili premijerni nastup ‘Vatrenih’ u finalu Svjetskog prvenstva. “Stotine tisuća ljudi izašlo je na ulice glavnog grada Zagreba kako bi pozdravilo hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Diljem grada urla se ‘Prvaci!, ‘Prvaci!'”, piše Sky News.

Bleacher Report na svojim je društvenim mrežama objavio veličanstvene fotografije iz Zagreba ističući: “Izgleda da cijela zemlja slavi drugo mjesto u Hrvatskoj”. Sports Illustrated, pak, navodi: “Kakve scene iz Zagreba!”

I talijanska Gazzetta dello Sport popratila je doček srebrnih hrvatskih nogometaša, navodeći kako je na dočeku u Zagrebu bilo ‘more navijača’.

Komentiraj