Svjetska konferencija o umjetnoj inteligenciji u on-line izdanju

Pixabay/geralt

Pandemija koronavirusa je odgodila brojna poznata svjetska događanja, a velik broj organizatora je odlučio programe predstaviti u on-line izdanju. Tako je i Svjetska konferencija o umjetnoj inteligenciji u Shanghaiju naišla na dobar odaziv kod stručnjaka, tvrtki i publike, koji  su  događanje pratili putem interneta.

Voditelji, organizatori i novinari, koji su radili na trećoj konferenciji o umjetnoj inteligenciji ističu kako nije riječ samo o prijenosu najavljenih sadržaja i rasporedu govora iz programa. Za mnoštvo zainteresiranih na internetu predstavljeni su razni tehnički elementi, koji su ovo iskustvo učinili zabavnim i interaktivnim. Prostor događanja je dopunjen virtualnim sadržajima iz područja proširene stvarnosti, što je bilo posebno zanimljivo.

Više od 500 tvrtki i agencija je bilo uključeno u raspored konfrencije, koja se još danas održava pod motom “Inteligentno povezivanje, Nedjeljiva zajednica”. Istaknimo kako su govore na otvorenju održali Jack Ma, Elon Musk, Ma Huateng,, Ren Yuxin, Robin Li.

Za kraj, pogledajmo virtualni glazbeni video spot. Govornici i asistenti tvrtki Baidu, Xiaomi, bilibili i Microsoft su uz pomoć sustava umjetne inteligencije otpjevali i skladali pjesmu.

Komentiraj